• Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Eezy -yrittäjälle Sirpa Kilpeläiselle yli 200 ukrainalaisen työllistämisestä Erityinen Kunniamaininta Rekrygaalassa

Eezy -ketjun yrittäjä Sirpa Kilpeläinen palkittiin torstaina 3. marraskuuta Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä pidetyssä rekrytointigaalassa Vuoden rekrytointiteko 2022 -kategoriassa Erityisellä Kunniamaininnalla. Kilpeläinen tiimeineen on onnistuneesti työllistänyt jo yli 200 sotaa paennutta ukrainalaista Päijät-Hämeen alueella.

Kuva: Eezy

Eezy-ketjun yrittäjä Sirpa Kilpeläinen palkittiin torstaina 3.11.2022 Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä pidetyssä rekrytointigaalassa Vuoden rekrytointiteko 2022 -kategoriassa Erityisellä Kunniamaininnalla. Kilpeläinen tiimeineen on onnistuneesti työllistänyt jo yli 200 sotaa paennutta ukrainalaista Päijät-Hämeen alueella.

Eezyn franchisingyrittäjänä jo yli 20 vuotta toiminut Kilpeläinen tapasi ukrainalaisen Nataliia Selivánovan maaliskuussa Lahden avustuskeskuksessa, jossa Kilpeläinen toimi vapaaehtoistyössä heti Ukrainan sodan puhjettua. Selivánova tuli mukaan avustuskeskuksen toimintaan, ja pian naiset löysivät yhteisen ajatuksen ukrainalaisten työllistämisestä. Selivánovalla on yliopistotutkinto ja pitkä kokemus mm. esihenkilötehtävistä Kiovassa. Suomeen hän tuli 10-vuotiaan poikansa kanssa miehen jäädessä puolustamaan Ukrainan itsenäisyyttä.

Kilpeläinen ja Selivánova loivat palvelupolun, jolla sotaa paenneita ukrainalaisia voidaan työllistää Suomessa. Selivánova haastattelee työnhakijoita, tekee CV:itä ukrainaksi ja englanniksi, sekä toimii tulkkina. Tarvittaessa Kilpeläinen tiimeineen kääntää ansioluettelot suomeksi ja kirjoittaa työvoimaa hakeville yrityksille hakukirjeet.  Kilpeläinen ja Selivánova auttavat tarvittaessa myös käytännön asioissa, esimerkiksi haastattelujen tulkkaamisessa sekä perehdytys- ja turvallisuusmateriaalin kääntämisessä. Yrityksissä ukrainalaiset työskentelevät joko pareittain suomalaisen kanssa tai tekevät työtehtäviä, joihin on helppo perehdyttää.

”Halusimme näyttää, että tämä on mahdollista, jos tahtoa löytyy. Olen onnellinen, että me Eezyllä voimme auttaa ukrainalaisia työllistymään Suomessa ja auttaa kotoutumisessa tätä kautta”, Kilpeläinen toteaa kiitollisena.


Työelämää uudistamassa

Kilpeläisen ja hänen tiiminsä menestyksekäs työ tukee vahvasti Eezyn tavoitetta olla työelämän merkittävin uudistaja Suomessa.

”Suomi kärsii työvoimapulasta samaan aikaan, kun suuri ja vauhdilla kasvava määrä ammattitaitoisia ja työhaluisia maahanmuuttajia on työtä vailla. Heidän työllistymisensä helpottaminen sekä työelämän monimuotoistuminen on koko yhteiskuntamme kannalta ensiarvoisen tärkeää. Tässä Eezyllä on tärkeä rooli sekä Sirpan tiimin tekemän upean työn kuin esimerkiksi uuden yksikkömme Eezy Shinen kautta.” toteaa Sami Asikainen, Eezy Oyj:n toimitusjohtaja.

Franchise News 30.11.2022

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta