Franchise News Day

Ammattilaistapahtuma franchisingalan toimijoille


Franchise News järjestää vuoden 2020 franchisingsektorin ykköstapahtuman, 
Franchise News Dayn 22.9.2020! - Merkkaa jo kalenteriin!


Tämän vuoden, 2019 Franchise News Day järjestettiin 24.9.2019 Kasarmin Salissa. Franchise News kiittää kaikkia tilaisuuteen osallistuneita! 

      

Tapahtumassa tuotiin julki alan kuumimmat puheenaiheet ja uutiset ja avainpuhujina kuultiin alan ajankohtaisimmat henkilöt! 


OHJELMAssa oli:

Houseband: Nieminen ja Litmanen

Tilaisuuden avaus, Peter Nyman
Franchisingsektorin tuoreimmat uutiset 
Franchisingsektorin Kasvuselvityksen tulokset 
Franchise Supplier Pitch 
           
Miten voitetaan vuoden franchisingketju -titteli?
Tj. Satu Jäntti, Alina: Vuoden Franchisingketju 2019 
           
Rohkeasti Kasvuun! -  Multiunit -franchisingyrittäjän                    menestystarina 
Kotipizza -yrittäjä Juho Timberg 

Miten yrittäjätyytyväisyys varmistetaan franchisingketjussa?                  Maajohtaja Juhana Lamberg, Musti  ja Mirri 
(Suomen Tyytyväisimmät Yrittäjät 2018 -kisan voittaja) 

Suomen Tyytyväisimmät Yrittäjät 2019 -kisan tulokset

Ketjun kasvun rahoittaminen julkisia rahoituslähteitä 
hyödyntäen
Tj. Jerri Laine, Innovation Manager Oy

Miten joukkueesta tehdään voittava joukkue? -
Peter Nymanin haastattelussa Huuhkajien päävalmentaja                              Markku Kanerva


TEEMANA OLI KASVU JA MENESTYS


KOTIPIZZA -KETJUN MULTIYRITTÄJÄ JUHO TIMBERG - KASVU VAATII ROHKEUTTA YRITTÄJÄLTÄ


Viime vuosina monissa ketjuissa on ollut kasvustrategiana ns. multiyrittäjyys eli ketjussa mukana olevia yrittäjiä on kannustettu kasvamaan avaamalla / ottamalla haltuun uusia yksiköitä. Ketjuissa onkin kehittynyt yhdenlaisia kasvuyrittäjiä, jotka ovat rohkeasti ottaneet vastuulleen uusia yksiköitä ja kehittäneet organisaatiotaan palkkaamalla lisää henkilökuntaa. Tämä on ollut suuri oppimis – ja resurssihaaste monelle yrittäjälle.

Tamperelainen Juho Timberg Kotipizza -ketjussa (kuvassa alhaalla) on yksi näistä rohkeista, joka on kasvattanut yritystään nopealla aikataululla jo neljän yksikön laajuiseksi. Eikä hänen päätään huimaa, vaan hän aikoo kasvattaa liiketoimintaa entisestäänkin. 

 

  • Mikä saa nuoren miehen hakemaan kasvua ja mitä hän tavoittelee liiketoiminnassaan Suomen yhden tunnetuimman franchisingketjun jäsenenä? 
  • Missä hän on mielestään onnistunut ja missä on kohdannut haasteita? 
  • Miten ketjujohto on tukenut ja missä voi tukea yrittäjän kasvua? 
Franchise News Dayssa kuultiin kasvuyrittäjän tarina ja saatiin kokemuksia multiunit-yrittäjyydestä suoraan yrittäjältä!

Huuhkajien voittava päävalmentaja Markku Kanerva -  Miten joukkueesta tehdään voittava joukkue?


                           

Markku Kanerva, (kuvassa ylhäällä) on Suomen A-maajoukkueen - Huuhkajien - päävalmentaja. Hän tuli valmentajaksi kovaan paikkaan - maajoukkue oli hävinnyt lähes kaikki ottelunsa jo vuosia. Erilaisia - maineikkaitakin - valmentajia eri puolilta maailmaa oli käynyt kokeilemassa, mutta yksi toisensa perään oli epäonnistunut kääntämään joukkueen suuntaa. Sitten, hieman ehkä yllättäinkin, vuoden 2016 lopulla apuvalmentaja Markku Kanerva nimettiin maajoukkueen pääkippariksi. Monet epäilivät, että noinkohan homma onnistuu. Kanerva ei ollut räväkästi mediassa esiintyvä persoona ja eihän Suomen pelaajamateriaalilla voida pärjätä kansainvälisillä areenoilla. Mutta Kanerva ei välittänyt epäilijöistä vaan lähti määrätietoisesti rakentamaan uutta nousua. Ja mitä tapahtuikaan? 

Kanerva on johdattanut Huuhkajat - tuon valmiiksi jo kaikille hävinneen joukkueen - yht'äkkiä menestysjoukkueeksi, joka voittaa pelejä toisensa jälkeen. Myös maailman parhaita joukkueita vastaan on pelattu ennakkoluulottomasti ja hyvällä menestyksellä. Nyt meneillään olevissa EM-karsinnoissa Suomi on jo lähellä yllätystä - päästä kautta aikain ensimmäistä kertaa kisoihin. On puhuttu jopa "Islannin ihmeestä", jonka Kanerva on Suomen jalkapallossa tehnyt. Miten hän on tämän tempun tehnyt? Se kuullaan Franchise News Dayssa!

Markku Kanerva on pelannut ammattilaisena jalkapalloa ja tehnyt työuran opettajana ennen valmentajauraansa. Hänen suurimpia urheilullisia saavutuksia tähän mennessä ovat olleet kahdeksan Suomen mestaruutta pelatessaan HJK:ssa sekä valmennusuralla Suomen Nuorten maajoukkueen nosto EM-kisoihin vuonna 2009 - ensimmäistä kertaa koskaan.  Hänet on valittu Vuoden Valmentajaksi kaksi kertaa: 2009 ja viimeksi tammikuussa 2019.

Franchise News Dayssa Markku "Rive" Kanervan antoi opit coachaamisesta ja johtamisesta ja kertoi, miten temppu tehdään? 

  • Miten häviävästä joukkueesta tehdään voittava joukkue? 
  • Mitä siihen tarvitaan? 
  • Millaisia oppeja "Rivellä" on antaa ketjun ja yrittäjien johtamiseen? 

Millaisia rahoitusmahdollisuuksia ketjujen kasvuun olisi käytettävissä – erityisesti julkisista rahoituslähteistä. 

Näitä voidaan mitata monella mittarilla: liikevaihdon tai tuloksen kasvulla, yksiköiden määrän kehityksellä, yrittäjätyytyväisyydellä, erilaisilla tunnustuksilla jne. Olivatpa saavutukset positiivisia millä tahansa mittarilla, ne eivät tule ilmaiseksi, vaan osaamisella, oivalluksilla ja kovalla työllä. Kasvua voidaan kiihdyttää myös oikeanlaisilla resursseilla – erityisesti riittävällä ja oikea-aikaisella rahoituksella oikeisiin toimenpiteisiin.

Ketjuille ja ketjujen yrittäjille on tarjolla monenlaista rahoitusta kasvuun: oman tai vieraan pääoman ehtoisia sijoituksia tai lainaa, vakuuksia, avustuksia jne. – sekä yksityisistä että julkisista lähteistä. Erityisesti julkisen sektorin tarjoamat rahoitusmuodot tuntuvat olevan franchisingketjuissa heikosti tunnettuja ja vähän hyödynnettyjä. Julkiset rahoituslähteet tarjoavat mm. kymmenittäin erilaisia vakuudettomia lainoja ja avustuksia kasvuyrityksille.

Innovation Manager Oy tarjoaa yrityksille osaamista ja palveluita kasvurahoituksen hankintaan. Yhtiön perustaja-toimitusjohtaja, rahoitusasiantuntija Jerri Laine (kuvassa alhaalla) Franchise News Dayssa avasi ketjujohdolle, millaisia rahoitusmahdollisuuksia ketjujen kasvuun olisi käytettävissä – erityisesti julkisista rahoituslähteistä

               

Jerrillä on yli 20 vuoden kokemus julkisen rahoituksen hankkeista ja ohjelmista. Hän ollut järjestämässä rahoitusta jo yli 300 caseen, joista myös useita on ollut franchisingketjuissa. Aikaisemmin Jerri on ollut mm. Innovation Managerina Wärtsilä Oyj:ssä ja Teknologia-asiantuntijana Tekesissä.


Juontajana toimi kokenut ja karismaattinen Peter Nyman!franchise News dayssa Kuultiin kaksi menestystarinaa

     

Viime vuonna Musti ja Mirri voitti Suomen Tyytyväisimmät Yrittäjät -kisan. Tänä vuonna Franchise News Dayssa Musti ja Mirri -ketjun maajohtaja Juhana Lamberg kertoi, miten palkinto voitetaan, miten yrittäjätyytyväisyys ketjussa varmistetaan ja miten Suomen Tyytyväisimmät Yrittäjät -kisan voittoa voi hyödyntää.

     

Toinen ketjun menestystarina kuultiin Alina-ketjun toimitusjohtajalta Satu Jäntiltä. Satu on luotsannut ketjunsa monien vaiheiden kautta Vuoden Franchisingketjuksi 2019, jonka tittelin Alina vastaanotti Suomen Franchising-Yhdistyksen vuosittaisessa Franny Awards-palkintogaalassa. Franchise News Dayssa kuultiin, millaisia onnistumisia ja kompastuskiviä Satulla on matkalla on ollut ja millaisia oppeja hänelle on matkan varrella tarttunut.


FRANCHISE NEWS DAYN YHTEISTYÖKUMPPANEINA toimivat:

   


Auktorisoidut yhteistyökumppanit

NEWS FLASH

News Flash -arkisto »