• Facebook
  • x
  • Linkedin

SCANDIA RENT VANTAAN YRITTÄJINÄ TOIMIVAT SIPILÄN SISARUKSET

Scandia Rent -vuokraamoyrittäjinä aloittivat Sipilän sisarukset syyskuussa 2020.  Emmi, Joni, Sami Sipilä ovat yrittäjiä jo kolmannessa polvessa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimivan Scandia Rent -vuokraamon takana on perheyritys, jossa nykyisin vaikuttavat kolmannen polven yrittäjät Emmi, Joni, Sami ja Tomi Sipilä.  Yrittäjillä on jo entuudestaan kokemusta autoalalta eri ympäristöistä. Aikaisempi kokemus toimiikin ehdottomasti vahvuutena ja etuna menestyvän liiketoiminnan harjoittamiseksi.

Autovuokraamon lisäksi sisarukset pyörittävät hinauspalveluyritystä mm. pääkaupunkiseudulla toimivaa Hinausautokeskusta. ”Vajaa vuosi sitten hinausautopuolen kollega Turusta suositteli silloisen liiketoimintamme lisäksi autovuokraamopalveluiden tarjoamista. Hänellä oli positiivinen kokemus näiden kahden liiketoiminnan yhdistämisestä, ja kehotti meitä harkitsemaan myös samaa. Kun syksyllä 2020 Scandia Rent -ketju haki uutta yrittäjää Vantaan seudulle, kiinnostuimme mahdollisuudesta.”, Tomi Sipilä kertoo.

Scandia Rent -ketjun toimitusjohtaja Timo Raimovaara on tyytyväinen, että perinteikäs, usean sukupolven toiminnan omaava perheyhtiö Hinausautokeskus haki pk-seudun yrittäjäksi. ” Yhteiset arvot sekä näkemykset tulevaisuudesta saivat meidät vakuuttuneeksi, että tässä meillä on oikea toimija kehittämään toimintaa PK- seudulla. Sipilöiden sisarusten tehokkuus sekä yhtiön hyväksi hiotut prosessit tekivät vaikutuksen Scandia Rent -ketjun hallitukseen. PK-seudun isot markkinat tarvitsevat vahvan toimijan, yhdessä alueen muiden Scandia Rent -yrittäjien kanssa, jotta pärjäämme alati kovenevassa markkinassa.”, Raimovaara toteaa.

Kokeneille yrittäjille alku ei kuitenkaan ollut helppo. ”Alku oli haasteellinen, sillä saimme paljon autoja kerralla hallittavaksi ja uusien asioiden opettelu vei oman aikansa. Haasteista ja ongelmista on nyt selvitty, ja voisi sanoa, että parin kuukauden ajan olemme pystyneet hoitamaan liiketoimintaa jo sillä tasolla, kun olemme halunneetkin.”, Emmi Sipilä muistelee.

Lisäksi alun haasteissa tuki työntekijä, jolla oli vahva ammattitaito autovuokraamotoiminnasta. ”Oli suoranainen lottovoitto saada työntekijäksi autovuokraamoon kokenut kaveri aiemman yrittäjän ajoilta. Hänen ammattitaitonsa avulla selvisimme monista alun vaikeuksista, ja hän pystyi perehdyttämään meidät ketjun järjestelmiin”, Tomi Sipilä lisää.

Vaikkakin ensimmäinen puoli vuotta on ollut vallitsevan koronatilanteen takia poikkeuksellinen, ovat yrittäjien odotukset positiivisia tulevaisuuden suhteen. Ja he odottavat, että saisivat kokemusta normaalitilanteesta vuokra-autojen kysynnän suhteen. ”Uskomme, että kesästä tulee vilkas, sillä olemme jo nyt saaneet kyselyitä kesälle. Kaluston suhteen tilanne on meillä hyvä, ja olemme pystyneet reagoimaan kysyntäpiikkeihin hyvin. Ja toki toiminnan kehittyessä sopeutamme kaluston määrää kysyntään.”, Tomi Sipilä kertoo.

Franchise News 8.4.2021

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta