Alina -ketjun Vuoden yrittäjänä palkittu Allu Nkembeng: “Se että saan tehdä tätä työtä, on voitto”

Kuva: Akifoto

Reilu vuoden Alina -yrittäjänä toiminut Allu Nkembeng iloitsee, että saa tehdä unelmatyötään hoiva-alla, tarjota laadukasta hoitoa asiakkaille ja työpaikan mahtaville työkavereille. Allu on menestyksekkäästi onnistunut kasvattamaan liiketoimintaansa ensimmäisenä toimintavuotenaan ja hänet palkittiinkin Vuoden Alina -yrittäjänä Suomen Franchising-Yhdistyksen Franny Gaalassa 17.3.2023. Samassa
Gaalassa Allu sai ansioituneesti myös Fennian ja Elon myöntämän Suunnannäyttäjä -erikoispalkinnon.

Hoiva-alalla työskentely on ollut Alina -yrittäjä Allu Nkembengille unelma jo pienestä pitäen.

”Lapsuudessani isäni veli työskenteli lääkärinä. Olenkin ihaillut lääkärin työtä pienestä pitäen. Minut nimettiin setäni mukaan ja kiinnostuksestani lääketiedettä kohtaan sain lempinimen ”Doctor”. Kamerunissa kävin lukion, jonka jälkeen hain opiskelemaan lääkäriksi ja sairaanhoitajaksi. En päässyt opintoihin, mutta aloitin biologian opinnot yliopistossa Kamerunissa ja muutin Suomeen 2014. Suomeen tuloni jälkeen jatkoin biologian opiskelua Jyväskylän yliopistossa. Tavoitteeni oli kuitenkin työllistyä hoitotyöhön.”, Allu kertoo.

”Kun sain tiedon, että Suomessa voi opiskella sairaanhoitajan tutkinnon englannin kielellä ja samalla kehittää suomen kielen osaamista, päätin hakeutua hoitoalan opintoihin. Suoritin ensin nopeasti maisterin tutkintoni Jyväskylässä valmistuen filosofian maisteriksi vuonna 2016, jonka jälkeen hain sairaanhoitajaopintoihin Lahteen ja Turkuun. Pääsin molempiin kouluihin, mutta päätin jäädä Lahteen. Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2018. Töitä oli heti tarjolla ja pääsin työskentelemään monissa eri paikoissa.” Allu toteaa.

”Olen erittäin tyytyväinen päätöksestäni opiskella sairaanhoitajaksi, vaikkei minusta lääkäriä tullutkaan. Huomasin heti valinneeni oikein – sairaanhoitajan työ on se, jota haluan tehdä. Siitä lähti myös pohdinta omasta hoiva-alan yrityksestä.”, Allu sanoo.

”Alina -ketjuun päädyin yrittäjäksi, koska se tarjoaa parhaita palveluita yrittäjille, jotka haluavat perustaa hoitoalan yrityksen. Polku yrittäjyyteen on myös esimerkiksi lupa-asioiden ja muiden paperitöiden osalta on hyvin tuettu”, Allu summaa.

Allu aloitti Alina-ketjun yrittäjänä Lahdessa joulukuun alussa 2021. Allun Alina -yritys tarjoaa hoivapalveluita, kotityöpalveluita,
kotisairaanhoitoa sekä lapsiperheiden kotipalveluita Lahdessa.

”Se että saan tehdä tätä työtä, on voitto.”

”Sairaanhoitajana olen pääsyt arvioimaan, kohtaamaan ja hoitamaan monenlaisia ihmisiä. Hienointa on nähdä hoidon vaikutus ihmisiin ja saada siitä hyvää palautetta. Alina-yrittäjänä olen erittäin tyytyväinen ympärilleni saamaani henkilöstöön, ja yrittäjänä pääsen toteuttamaan
pitkäaikaista unelmaa. Haluan ylläpitää omaa ja henkilöstöni ammattitaitoa jatkuvalla osaamisen kehittämisellä. Tavoitteena on kasvattaa yritystoimintaa laadullinen näkökulma edellä. Tulevaisuudessa toivomme, että laatuun panostaminen heijastuu korkeana asiakastyytyväisyytenä.”, Allu kertoo.

”Alinan taustajoukot ovat tukenani ja heidän tiiminsä auttavat laajasti käytännön asioissa. Alina mahdollistaa turvallisen yrittämisen hoiva-alalla. Minusta pidetään yrittäjänä huolta Alinan toimesta”, Allu kiittelee.

”Lisäksi hoiva-alalla työskentely on ollut minulle unelma, jonka pääsin toteuttamaan. Se että saan tehdä tätä työtä, on voitto. Nautin myös siitä, että pystyn tarjoamaan laadukasta hoitoa asiakkaille, ja tarjoamaan hyvän työpaikan mahtaville työkavereille. Parasta yrittäjyydessä on ollut hyvä työilmapiiri ja se, kun pystyy itse vastaamaan työnsä laadusta. Pääsen lisäksi nauttimaan työn tuloksista. On ilo saada hyvää palautetta ja se luo meille onnistumisen kokemuksia. Vaikka olen unelma-ammatissa, on työ välillä rankkaa ja vastuu aiheuttaa stressiä. Työtä on runsaasti ja haasteita riittää. Vuoden yrittämisen jälkeen on kuitenkin hieno huomata, että vaivannäkö on kannattanut.”,
Allu toteaa tyytyväisenä.

Alina -ketju palkitsi Allu Nkembengin Vuoden Yrittäjänä Suomen Franchising-Yhdistyksen Franny Gaalassa 17.3.2023. Allu sai Gaalassa myös Elon ja Fennian myöntämän Suunnannäyttäjä -erikoispalkinnon, joka myönnetään yrittäjälle, joka toimii positiivisena mallina ja esimerkkinä kehittäen yrityksensä ja franchisingketjun toimintaa. Gaalassa Alina -ketju palkittiin Vuoden Franchising -ketjuna.

Lue lisää tästä: Vuoden Franchisingketjuna palkitulla Alinalla Franny Gaala oli yhtä voitonjuhlaa