Oulunsalon Alina-yrittäjä Sari ”Sarppa” Körkön tie vei yliopistosairaalasta yrittäjäksi

Kuva: Alina

Sarppa Körkkö on toiminut Alina-yrittäjänä Oulussa, Oulunsalossa ja Kempeleessä kaksi vuotta. Yliopistosairaalassa aiemmin työskennellyt ja työtään rakastanut sairaanhoitaja alkoi miettiä muita uravaihtoehtoja sisäilmaongelmien vuoksi. Pitkän harkinnan jälkeen suunnaksi valikoitui hoiva-alan yrittäjyys Alinalla.

Yrittäjyyden alkutaipale oli työntäyteinen, ja työntekijöiden sitouttaminen tuntui aluksi haastavalta aiemman yrittäjäkokemuksen puuttuessa. Ketjun tuki järjestelmiin, markkinointiin sekä rekrytointiin liittyvissä asioissa oli kuitenkin suuri voimavara. Valvotulla alalla tarkastetut, lain ja säädösten mukaiset dokumentit ketjun puolelta helpottavat myös arjen työtä.

”Selvisin alkuhaasteista kovalla työllä ja uskolla, että kaikki kääntyy parhain päin. On tärkeää uskoa omaan tekemiseen ja muistaa pitää huolta myös itsestä, että jaksaa”, pohtii Sarppa.

Nykyisin Oulunsalossa on mahtava ja sitoutunut ydinporukka kasassa, ja yrittäjä kokeekin tulevien työntekijöiden sitouttamisen olevan jatkossa helpompaa. Sarppa on suorittanut ketjun tarjoamat yrittäjän ja johtamisen ammattitutkinnot. Koulutuksista hän kertoo saaneensa hyviä työkaluja ja ymmärrystä yrittäjyyteen ja johtamiseen.

”Rakastan itseni haastamista. Alina-yrittäjyydessä saan riittävästi haasteita ja vastuita, mutta myös ihanaa vapautta. Lisäksi minulla on hieno tunne siitä, kuinka olen saanut luotua upean tiimin.” Sarppa iloitsee.

Yrittäjän tavoitteena on toimia Alina-yrittäjänä vielä pitkään ja ylläpitää hyvää tiimiä, jossa kaikilla on hyvä olla. Sarppa haluaa tehdä työtä sekä palvella asiakkaita Alinan arvojen mukaisesti. Yrittäjälle tärkeää on myös pitää omasta terveydestä ja jaksamisesta huolta.

Yrittäjyydessä on omat haasteensa, mutta tällä hetkellä Sarppa kertoo elävänsä unelmaansa. Toisista Alina-yrittäjistä on löytynyt paitsi tukea yrittäjyyteen myös ystävyyssuhteita.