Hesburger avasi Paraisille uuden ravintolan

Hesburger avasi Paraisille 5.6.2024 uuden drive-in-ravintolan, josta löytyy kaksiluukkuinen autokaista. Tämän lisäksi rakennuksen toisella puolella on oma prepaid-kaista ja -luukku ennakkoon maksetuille tilauksille.

Suunniteltu taukopaikaksi kesämatkaajille, lapsiperheille ja pyöräilijöille

Ravintola palvelee asiakkaita vilkkaan Saaristotien varrella. ”Liikepaikkamme on erinomainen. Odotamme paraislaisten lisäksi kesämatkaajien löytävän ravintolaamme. Erityisesti lapsiperheiden toiveet on huomioitu, ja ravintolasta löytyy leikkipaikka”, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Ravintolassa on sisätiloissa 74 asiakaspaikkaa, ja katetulta terassilta löytyy parikymmentä paikkaa asiakkaille. Ravintola ja sen ulkoterassi tarjoavat myös saariston rengastien pyöräilijöille mainion taukopaikan. Terassin läheisyyteen on sijoitettu polkupyörien paikoitusalue ja sähköpyörien latauspisteitä.

Rakennuksen lämmittämiseen käytetään maalämpöä. Osa rakennuksen sähköntarpeesta saadaan katettua aurinkopaneeleilla, joiden tuottamaa sähkövirran määrää voi seurata ravintolasalin näytöltä.

Kokoa uudella Hesburger-ravintolalla on noin 450 neliömetriä. Ravintolaan on investoitu kolme miljoonaa euroa.

Kalastajatuvan tunnelmaa julkisivuverhouksessa

Inspiraatiota ravintolarakennukseen on haettu saariston rakentamisperinteestä. Uutena vaalean värinen, mutta ajan myötä harmaantuva julkisivuverhous tuo mieleen ulkosaariston perinteiset kalastajatuvat. Ravintolan arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut Sarcsigge.

”Innostunein fiiliksin avaamme Suomen hienoimman Hesen. Ravintolan ulkoilmeen saaristolainen arkkitehtuuri sopii mielestämme todella hyvin Paraisille”, Jari Vuoti toteaa.