Kultapalat -ketju laajensi toimintaa Päijät-Hämeeseen – yrittäjänä Päivi Nykänen

Kultapalat-ketjun perhepäivähoitajat tuottavat varhaiskasvatusta omissa kodeissaan. Ketju on laajentanut toimintaansa Päijät-Hämeeseen Päivi Nykäsen aloitettua uutena Kultapalat-yrittäjänä Asikkalan Vesivehmaan alueella.

Kultapalat-ketjussa on kaikkiaan yli 20 perhepäivähoitajaa. Perhepäivähoitajat toimivat Etelä-Suomen ja Pirkanmaan alueella. Uutena yrittäjänä Kultapalat-ketjussa aloitti Päivi Nykänen Asikkalan Vesivehmaan alueella tammikuussa. Nykänen tarjoaa hoitolapsille turvallisen pienen kasvuympäristön omassa kodissaan. Hän on koulutukseltaan sosionomi.

”Minulle tärkeintä varhaiskasvatuksessa on olla läsnäoleva aikuinen, joka kuuntelee ja ottaa lapsen tarpeet ja toiveet huomioon samalla kasvattaen ja ohjaten lasta turvallisella tavalla. Tavoitteenani on auttaa ja ohjata lasta kasvamaan omaksi itsekseen hänen vahvuuksiaan tukemalla ja elämän haasteista oppien”, Nykänen kertoo.

Porvoolainen Jenny Salo perusti Kultapalat Oy:n vuonna 2018 toimiessaan itse perhepäivähoitajana. Silloin Salolla heräsi sydämenpalo alkaa tuottamaan maailman parasta varhaiskasvatusta ja nostaa perhepäivähoitajien arvostusta yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.

Ketjutoiminta starttasi vuonna 2020. Se koostuu kultapalat-perhepäivähoitajista, jotka haluavat mullistaa varhaiskasvatuksen ja tuottaa parempaa arkea perheille. Ketju tuottaa pedagogisesti suunniteltua varhaiskasvatusta, ja toimii kaupungin valvonnan alaisuudessa.

”Olemme todella innoissamme, että saamme avata ovet Päijät-Hämeen alueelle ja Päivin vetämänä. Meillä on tavoitteena on vielä kymmenien uusien perhepäivähoitopaikkojen avaus tänä vuonna”, Salo sanoo.