Nina Bayer löysi Kotimaailma -ketjun franchisingyrittäjyyden kotiseudultaan Joensuusta

Aikoinaan kotiseudulleen Pohjois-Karjalaan, Joensuuhun paluumuuton tehnyt Nina Bayer löysi monien sattumien kautta Kotimaailma -franchisingyrittäjyydestä uuden suunnan uralleen.

Nina Bayerin paluumuutto Etelä-Suomesta synnyinseudulleen Pohjois-Karjalaan tapahtui luonnollisesti ensimmäisen lapsen myötä. ”Kaipuu kotiseudulle sekä perhearjen ja työelämän yhdistäminen toisiinsa houkutti monen Uudellamaalla vietetyn vuoden jälkeen. Koska aikaisempaa työkokemusta yrittäjyydestä ei ollut, franchisingyrittäjyys kiinnosti suuresti. Franchisingyrittäjyydessä houkutti se, että kaikkea ei tarvitsisi tehdä itse nollasta, vaan taustalla olisi ketjun sekä muiden yrittäjien vahva tuki.”, Bayer kertoo.

Kotimaailma yrittäjäksi ryhtyminen oli Bayerille onnekkaiden sattumien summa. ”Kotimaailma -ketju haki uusia yrittäjiä Joensuuhun jo olemassa olevaan toimintaan ja juuri samaan aikaan me etsimme mahdollisuutta muuttaa takaisin Pohjois-Karjalaan. Asiat etenivät melko nopeasti ja totesimme puolin jos toisin, että tämä ratkaisu toimisi! Aloitimme yrittäjyyden yhdessä mieheni kanssa, ja muutamat viimevuodet olen ollut yrittäjänä yksin, mieheni palatessa jatkamaan työuraansa toisaalle.” Bayer kertoo.

Nina Bayerin mukaan Kotimaailma Joensuun asuntotarjonnassa on panostettu asuntojen monikäyttöisyyteen.

Toimiva konsepti ja hyvä asiakaskokemus kantaa myös tulevaisuudessa

Bayer pitää uransa suurimpana onnistumisena vaikeasta korona-ajasta selviämisen. ”Olen onnellinen, että olemme Joensuussa saaneet toiminnan hyvään kasvuun ja yrittäjä itsekin on vielä järjissään., Bayer naurahtaa. ”Tulevaisuudessa keskitymmekin kasvattamaan edelleen toimintaamme, sillä vielä on Joensuuta valloitettavana!”, Bayer jatkaa.

”Yrittäjän rohkeus haastaa omia toimintatapojaan sekä ketjun sisäiset keskustelut muiden yrittäjien kanssa vievät minua läpi haasteiden. Erityisesti vaikeimpina aikoina keskustelu ja tuki myös ulkopuolisilta yrittäjiltä on ollut tärkeää, se auttaa laittamaan asioita oikeisiin mittasuhteisiin sekä löytämään oikeita ratkaisuja omaan yritykseen. Jokainen yrittäjä tarvitsee yrittäjätuttuja, joille uskaltaa avata oman yrityksen tilannetta. Yksin ei kannata yrittää puskea eteenpäin sillä tukea on saatavilla niille, jotka sitä pyytävät”, Bayer pohtii.

Konseptimme yhtenä vahvana kulmakivenä toimivat hyvät asiakaskokemukset. Asiakaspalvelumme on huippuluokkaa ja vastaamme henkilökohtaisesti siitä, että palvelutaso on maan kärkeä ja että asiakaskokemuksemme pysyy laadukkaana. Kalustetut asuntomme ovat raikkaita, siistejä ja sijaitsevat Joensuun keskustassa.

Bayer kertoo Kotimaailma Joensuusta löytyvän asuntoja aina yksiöistä neliöihin. Asiakkaina ovat sekä yksityis- että yritysasiakkaita.

Timanttinen tiimi

”Kotimaailma Joensuun päivittäistä toimintaa vetää timanttinen tekijä, joka pitää huolen siitä, että homma pyörii. Lisäksi meillä on siivoajat, ketkä auttavat meitä pitämään asunnot hyvässä kunnossa sekä siisteinä majoittujille. Itse keskityn vahvasti yrityksen toiminnan kehittämiseen”, Bayer kertaa. ”Meillä Joensuussa ei mikromanageerata vaan kukin saa tehdä työtä omalla tyylillään sekä hoitaa vastuualueet parhaalla mahdollisella tavalla – minulle yrittäjänä on tärkeää, että työt tulevat tehdyksi ja homma toimii – ei se miten ja milloin työt tehdään”, Bayer jatkaa.