Pancho Villa jatkaa kasvuaan – 54 ravintolaa ympäri Suomen

29.10.2025

Pancho Villa -ravintolaketju on jatkanut vahvaa kasvuaan vuonna 2025. Helmikuussa Kuopion Matkukseen avattu ravintola oli ketjun 50:s toimipiste, ja sen jälkeen ketju on laajentunut neljällä uudella ravintolalla eri puolille Suomea. Näiden avauksien myötä Pancho Villan toimipisteitä on nyt yhteensä 54.

Pancho Villa avasi keväällä 50. ravintolansa

Helmikuun alussa Mikkeli sai ensimmäisen Pancho Villansa kauppakeskus Akseliin. Vain muutamaa viikkoa myöhemmin avattiin Kuopion toinen Pancho Villa ja samalla ketjun 50. ravintola avattiin kauppakeskus Matkukseen. Huhtikuussa Raumalle avattiin kaupungin ensimmäinen Pancho Villa. Ravintolaa luotsaa pitkän linjan yrittäjä Ville Salmi, jolla on yli 30 vuoden kokemus yrittäjyydestä. ”Rauma on vireä kaupunki, jossa on vahva urheilukulttuuri, paljon tapahtumia ja matkailijoita ympäri vuoden. Haluamme vakiinnuttaa asemamme raumalaisten suosikkiravintolana, johon tullaan viihtymään hyvän ruoan ja mutkattoman tunnelman pariin”, Ville Salmi toteaa.

Kasvu jatkui kesällä ja syksyllä

Ketjun kokeneet yrittäjät, Mirko Lännenpää ja Janne Paalanen, avasivat kesäkuussa jo 12. Pancho Villa -ravintolansa Helsingin kauppakeskus Rediin. Lännenpäällä ja Paalasella on entuudestaan Uudellamaalla ravintolat Vantaan Jumbossa ja Keravan Karusellissa. ”Pancho Villa -yrittäjyys on osoittautunut vuosien varrella meille toimivaksi ja innostavaksi tavaksi vaikuttaa ravintola-alalla. On ollut ilo nähdä, miten ketju on kehittynyt ja kasvanut, ja on hienoa jatkaa sen viemistä uusille paikkakunnille”, Janne Paalanen kertoo.

Myös syksy toi mukanaan uusia avauksia. Pancho Villa rantautui Kalajoen Hiekkasärkille syyskuussa. Uutta ravintolaa luotsaavat jo pitkään Pancho Villa -yrittäjinä toimineet Maarit ja Pekka Louhela. Heillä on ennestään kolme Pancho Villa -ravintolaa Oulussa ja Raahessa. ”Kalajoki on eloisa kaupunki niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Täällä tapahtuu paljon, erityisesti kesäisin lähes joka viikonloppu on jotain uutta. Uskomme vahvasti, että Pancho Villa täydentää erinomaisesti Kalajoen jo entuudestaan monipuolista palvelutarjontaa ja tuo toivottua vaihtelua paikalliseen ruokakulttuuriin”, Maarit Louhela toteaa.

Iisalmen Pancho Villa -yrittäjä Timo Honkila. 

Lokakuun alussa myös Iisalmi sai ensimmäisen Pancho Villansa, kun Kajaanin Pancho Villan yrittäjä Timo Honkila avasi toisen ravintolansa Torikulmaan. ”Olin jo jonkin aikaa miettinyt toisen Pancho Villan avaamista. Kun Iisalmen Torikulman mahdollisuus tuli vastaan, päätös syntyi nopeasti. Kajaanin ravintolassa meillä on upea asiakaskunta, ja sama tekemisen meininki kantaa varmasti myös Iisalmessa”, Timo Honkila kertoo.

Vahva yrittäjäverkosto ja yhteistyö ketjun kasvun taustalla

Pancho Villa -ravintolaketju on kasvanut tasaisesti jo useiden vuosien ajan. Ketjun menestys perustuu vahvaan yrittäjäverkostoon, helposti lähestyttävään konseptiin sekä jatkuvasti uudistuvaan tarjontaan.

”Ketjumme tasaisen ja jatkuvan taustalla on monia tekijöitä, mutta yksi tärkeimmistä on tiivis yhteistyö yrittäjien kanssa. Meillä on erilaisia kehitystyöryhmiä, joissa ideoidaan ja testataan eri toimintatapoja, tuotteita ja markkinointiratkaisuja. Kehitystyöryhmissä osallistutetaan myös työntekijöitä, mikä mahdollistaa konseptimme ja toimintamallien jatkuvan kehittämisen”, kertoo Pancho Villan varatoimitusjohtaja Teemu Vanharanta.

Ketjua kehitetään yhdessä yrittäjien, työntekijöiden ja ketjujohdon kesken. Tavoitteena on varmistaa, että konsepti elää ajassa ja vastaa asiakkaiden odotuksiin. ”Parhaat ideat syntyvät, kun ketjumme eri toimijat pääsevät jakamaan osaamistaan ja näkemyksiään. Yhteistyö on yksi tärkeimmistä avaimista menestykseen ja se vie Pancho Villaa jatkuvasti eteenpäin”, Vanharanta kiteyttää.

 

***Pancho Villa 10/2025