Pekan Pizza on uusi toimija franchisingalalla – Neste Revonlahti liittyi ensimmäisenä Suomessa Pekan Pizza perheeseen

10.11.2025

Kälviältä lähtöisin oleva Pekan Pizza -ravintola aloitti syksyllä franchisingliiketoiminnan. Pekan Pizzan ovat perustaneet sisarukset Sanna-Maija Kauppi ja Pekka Boren. Kaikki lähti ajatuksesta tehdä parasta mahdollista pitsaa paikallisuutta kunnioittaen. Sekä Sanna että Pekka ovat erittäin kotiseuturakkaita, mikä on tehnyt paikallisuuden huomioinnista luontevaa.

Pekan Pizzassa törmää lukuisiin paikkakunnan sanontoihin ja pitsamenussa on oma osionsa kotiseutupitsoille. Jokainen Pekan Pizza yrittäjä kehittää myös oman kotiseutupitsansa, johon liittyy jokin paikallinen tarina ja/tai raaka-aine. Vuosien myötä on brändi kirkastunut ja huumorista tullut keskeinen osa Pekan Pizzaa. Sanotaanhan jo Pekan Pizzan logossakin, että ”Köyhtyä saa muttei laihtua”. Pitsamenussa pitsojen nimistä hymyn huulille nostattavat esimerkiksi hirvenjauhelihapitsa Salakaato ja kasvispohjainen Kirkkovene.

Suomen seuraava Pekan Pizza avataan Revonlahdelle todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella. Valtavasta pohjatyöstä franchisingketjun rakentamiseksi päästään nyt ammentamaan käytännön sujuvaa arkea. Yhteistyö yrittäjä Markku Leinosen kanssa on lähtenyt käyntiin jouhevasti. Sanna ja Pekka toteavat yksituumaan, että tuntuu todella hyvältä tehdä työtä yhdessä osaavien ketjulaajuisten kumppaneiden kanssa. Paikallisia revonlahtelaisia ”tokasuja” on jo etsitty ja kotiseutupitsaa hahmoteltu. Markun henkilökunta on innolla perehtynyt käsikirjaan ja koko tiimi odottaa malttamattomana pääsyä alkukoulutukseen Kälviän Pekan Pizzaan.


Neste Revonlahden yrittäjä Markku Leinonen ja Pekan Pizzasta Sanna-Maija Kauppi ja Pekka Borén yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudesta 30.10. 

***Pekan Pizza 11/2025