
Tampereelta on puuttunut eri ruokakulttuureita yhdistävä ravintola
Ravintolapäällikkö Vilma Niemi arvioi, että Tampereella tapaskulttuuri on vahvassa nousussa. “Espanjalaisen keittiön tapasravintoloita Tampereella jo on, mutta maailman eri ruokakulttuureihin pohjautuvia, monipuolisia pikkuannoksia tarjoavia paikkoja kaupungissa ei juurikaan ole ollut. Tässä ravintolassa asiakkaat voivat nauttia makumatkasta eri puolille maailmaa samalla käynnillä”, Niemi sanoo.
Niemen mukaan Pincho Nationin ravintolassa on helppoa kokeilla uusia makuja, koska pienet annokset ja kohtuullinen hinta houkuttelevat laajaa asiakaskuntaa. “Joskus voi olla vaikea valita esimerkiksi aasialaisen ja italialaisen ruoan välillä, mutta meillä voi nauttia molemmista sopuhintaan”, Niemi toteaa.
Laajeneminen jatkuu Espooseen, Jyväskylään ja Ouluun
Pincho Nation toimii nykyään Saksassa, Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa. Suomessa ketju toimii Tampereen lisäksi Lahdessa, Turussa ja Helsingissä. Pincho Nation on yksi Pohjoismaiden nopeimmin kasvavista ravintolaketjuista. Yrityksen tavoite on avata Suomessa kymmenen franchisingravintolaa kolmen vuoden aikana.
Ketjun laajenemisesta vastaava johtaja Henrik Fischer kertoo, että Tampereen avauksen jälkeen ketju tähtää jo uusille paikkakunnille. “Tampereen jälkeen tavoitteemme on avata ravintolat Espoossa, Jyväskylässä ja Oulussa, joissa etsimme parhaillaan sekä franchising-yrittäjiä että liiketiloja”, Fischer sanoo. Monet ravintoloitsijat ovat halukkaita muuttamaan nykyisen ravintolansa Pincho Nationiksi. Tämä on Fischerin mukaan kaikkia osapuolia hyödyttävä ratkaisu. ”Ketjumme kannalta on hyvä, että ravintoloitsijat tuntevat kaupungin, heillä on olemassa olevat toimitilat ja he tuntevat ravintola-alan. Franchisingyrittäjät puolestaan arvostavat sitä, että Pincho Nationilla on toimiva konsepti, ja meiltä he saavat tukea ravintolan avaamisen kaikkiin vaiheisiin sekä jatkuvaan liiketoimintaan” kertoo Fischer.

Suomen ensimmäinen täysin mobiilisovelluksella toimiva ravintolaketju
Pincho Nation on Suomen ensimmäinen ravintolaketju, jossa kaikki tilaukset tehdään mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksella asiakkaat voivat varata pöydän, selata ruokalistaa ja tehdä sekä maksaa tilaukset. ”Sovelluksen ansiosta henkilökunnalla on enemmän aikaa keskittyä asiakaspalveluun. Lisäksi mobiilisovellusta käyttämällä asiakkaat voivat kerätä kanta-asiakasohjelman bonuksia, jotka on mahdollista käyttää ilmaisiin tapaksiin”, ketjun digitaalisen markkinoinnin johtaja Caisa Lintunen kertoo.
***Pincho Nation 11/2025








