RIIHOLOIDEN YRITTÄJÄPERHE LUOTSAA MENESTYKSEKKÄÄSTI SEITSEMÄÄ KOTIPIZZA-RAVINTOLAA

Riiholoiden perheyrityksellä on joulukuun lopussa avautuvan Tahkon Kotipizza-ravintolan myötä hallussaan seitsemän Kotipizza-ravintolaa. Riiholoilla on entuudestaan Kotipizza-ravintolat Iisalmessa, Oulun Kastellissa, Joensuussa sekä Kuopion satamassa, Päivärannassa ja Kolmisopessa.
Riiholoiden yrittäjäperheessä seitsemää Kotipizza-ravintolaa johtavat iisalmelaiset franchisingyrittäjät Kari ja Riitta Riihola sekä perheen nuorempi sukupolvi Jimi ja Joni Riihola.Kari Riiholalla on pitkä, yli 32 vuoden yrittäjätausta eri toimialoilta. Ensikosketus yrittämiseen tapahtui vuonna 1989 Karin toimiessa torikauppiaana. Tämän jälkeen Kari ja Riitta ovat työskennelleet yrittäjinä vanhusten palveluasumisen sekä fysioterapian saralla ja myöhemmin he ovat toimineet myös  K-kauppiaina kahdeksan vuoden ajan.Kotipizza-ketjuun Kari ja Riitta Riihola lähtivät vuonna 2014 toimien Iisalmen kahvilaravintola Mehevässä sijaitsevassa Kotipizzassa shop-in-shop-yrittäjinä. Riiholat kehittivät Mehevän toimintaa ja kiinnostuivat sen myötä entisestään Kotipizzasta. Vuonna 2015 tuli mahdollisuus saada kivijalkaravintola Iisalmen Kirkkopuistosta ja yrittäjäpariskunta tarttui tilaisuuteen.Riiholat kehittivät menestyksekkäästi Kirkkopuiston Kotipizzan toimintaa kaksinkertaistaen ravintolansa myynnin. Tämän myötä into ottaa haltuun uusia Kotipizza-ravintoloita kasvoi ja mahdollisuus kasvamiselle tulikin heidän lähtiessään Kotipizza-yrittäjäksi myös Oulun Kastelliin. Avajaisia vietettiin 30.9.2021.Kotipizza-liiketoiminnan kasvu jatkui pian Kastellin syyskuisen avauksen jälkeen, kun Riiholat ottivat haltuun neljä muuta Kotipizza-ravintolaa 1.11.2021. Näistä kolme sijaitsee Kuopiossa, yksi satamassa, toinen Päivärannassa ja kolmas Kolmisopessa sekä neljäs Joensuussa. 29.12.2021 Riiholat avaavat seitsemännen Kotipizza-ravintolansa Tahkolle.Riiholoiden mukaan menestykseen tarvitaan erinomainen henkilökunta, ensiluokkainen tuote ja palvelu sekä yrityksen hyvämaineisuus.”En voi kyllin korostaa henkilökunnan merkitystä. Se on kaiken a ja o. Kotipizza-ravintolamme työllistävät nyt 70–80 työntekijää ja meidän tehtävämme on auttaa henkilöstöämme tekemään työnsä mahdollisimman hyvin”, Kari Riihola painottaa.Iso joukko henkilökuntaa edellyttää työnjakoa myös Riiholoiden yrittäjäperheen kesken. ”Meillä on jokaisessa Kotipizza-ravintolassamme oma vastuuhenkilö, joita meidän perheyrityksemme pojat Jimi ja Joni auttavat henkilökunnan lisäksi. Minä puolestani autan Jimiä ja Jonia, ravintolapäälliköitä sekä henkilökuntaa. Lisäksi minun tehtävänkuvaani kuuluvat HR-asiat, joissa meillä on hyvä yhteistyö henkilöstöpalveluyritysten Eezyn ja Jeesin kanssa. Riitta-vaimoni keskittyy puolestaan taloushallintoon ja kirjanpitoon”, Kari Riihola kertoo.Riiholoiden mukaan jatkuva liiketoiminnan kehittäminen ja systemaattisuus ovat avainasemassa sen kasvattamisessa.”Olemme jatkuvasti kouluttaneet itseämme, vahvistaneet ja hioneet operatiivista toimintaamme rakentaen kivijalkaa kasvulle. Olemme ikään kuin rakentaneet oman konseptin Kotipizzan sisälle, joka ei tietenkään riko Kotipizzan konseptia”, Riihola kertoo.Kari Riihola kertoo vuonna 2020 tulleen mahdollisuuden päästä Kotipizzan Mestariluokka-koulutukseen lisänneen edelleen perheyrityksen intoa kasvattaa sekä liiketoimintaansa että osaamistaan. ”Olemme vuosien saatossa nähneet Kotipizzan hyvyyden ja sen tuen, jota Kotipizza antaa yrittäjilleen sekä yrittäjien mahdollisuuden kehittää sekä itseään että muita”, Riihola kertoo tyytyväisenä Kotipizza-yrittäjyydestään.Kotipizza-ketju on palkinnut Riiholat marraskuussa vietetyssä ketjun Syysseminaari-tapahtumassa. Kari ja Riitta Riihola saivat tunnustuksia erinomaisesta myynnin kehityksestä. Myös perheyrityksen nuorempi sukupolvi, Jimi ja Joni Riihola, saivat ketjulta Vuoden paikallinen vaikuttaja -kunniamaininnan.