Jari Kemppainen Rolls-yrittäjäksi Kajaaniin

Tyhjästä kahvilatilasta uudeksi Rollsiksi

Kajaanissa muun muassa omaa hostellia pyörittävä Jari Kemppainen mietti viime vuoden lopulla, mitä tekisi hostellin alakerrassa tyhjäksi jääneelle liiketilalle.

”Olen aina tykännyt hampurilaisista ja Rollsista. Yhtenä päivänä kävin Kuopiossa Rollsissa syömässä, jonka jälkeen soitin Jouko Huumolle. Hän tuli käymään Kajaanissa, ja maaliskuussa minulla olikin oma Rolls”, kertoo tuore yrittäjä.

Koska tilassa oli aiemmin toiminut kahvila, isoa remonttia ei ollut tarpeen tehdä. Myös rakennusalalla toimivalta yrittäjältä sujui uuden keittiön rakentaminen vaivatta.

”Sitten tietysti hommattiin kassajärjestelmät ja kalusteet sekä saatiin Rollsilta koulutus, jotta päästiin alkuun”, Kemppainen toteaa.

30-paikkainen ravintola Kajaanin sydämessä työllistää yhdeksän nuorta työntekijää

Uudessa Rollsissa on riittänyt vipinää etenki ilta-aikaan. Seinään kiinnitetty, hämärässä loistava valokyltti näkyy kauas ja paikka on helppo löytää.

Yrittäjä arvioi, että hyvästä sijainnista huolimatta noin puolet menekistä on Woltin ansiota. Asiakkaat käyvät myös itse hakemassa aterioita mukaan sen sijaan, että jäisivät paikan päälle herkuttelemaan.

”Meillä käy ihan kaiken ikäisiä asiakkaita ja kaikille tuotteille on tasaisesti kysyntää. Oma suosikkini on ehdottomasti Papa ja sitä suosittelen aina muillekin”, yrittäjä tuumaa.

Apunaan 30-paikkaisessa ravintolassa Kemppaisella on yhteensä yhdeksän nuorta työntekijää.”Vaimo kutsuu minua pikaruokakeittiöläisen apulaiseksi. Itse autan siis lähinnä kassan puolella. Toki olen hyvä myös hampurilaisten syömisessä”, Kemppainen naurahtaa.