Taloasemalle on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu

Taloasema-ketjulle on myönnetty Avainlippu-merkki. Avainlippu on Suomalaisen työn liitto ry:lle rekisteröity yhteisömerkki.

­– Taloasema työllistää yli 130 isännöintialan ammattilaista Suomessa. Paikallisuus kuuluu Taloaseman ydinarvoihin, ja olemme ylpeitä suomalaisesta omistuksestamme, Taloaseman toimitusjohtaja Mira-Monica Anttila toteaa.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentun mukaan kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa tuotetulle palvelulle tai Suomessa valmistetulle tuotteelle, joka työllistää Suomessa. Palvelun tai tuotteen kotimaisuusasteen tulee olla vähintään 50 %. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta palvelun tai tuotteen omakustannusarvosta.

Jotta palveluyritys voi saada Avainlippu-merkin, sillä on oltava muun muassa merkittävä kotimainen omistusosuus ja Suomessa toimiva johto. Avainlipun myöntää Avainlippu-merkin toimikunta kolmeksi vuodeksi kerrallaan, ja käyttöoikeuteen tarvittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain.