Turun uudessa Underground Storessa yrittäjänä Taru Ruusu

Kiinnostus alternativekulttuuria kohtaan ja Underground Storen kiinnostava konsepti sai Taru Ruusun lähtemään Underground -yrittäjäksi. Hänen Turun Underground Store -myymälänsä avajaisia vietettiin 18.10.2023.

Taru Ruusu on aina työskennellyt kaupan alalla ja toiminut pitkään esimiehenä. Hän opiskeli itsensä aikoinaan merkonomiksi ja suoritti kolme vuotta sitten liiketalouden erikoisammattitutkinnon. Yrittäjyys oli ollut Tarulla mielessä jo pidemmän aikaa, mutta oikeaa alaa ei ollut löytynyt. Ketjuyrittäjyyttä hän ei ollut aikaisemmin miettinyt, mutta huomattuaan Facebookissa Undergroundin ilmoituksen, jossa he kertoivat etsivänsä kauppiaita, kiinnostus heräsi.

”Tykkään Undergroundin tyylistä ja sen tuotteista. Se sai minut innostumaan ja ymmärsin, että tässä on minun juttuni. Franchising tuntui lisäksi turvalliselta tavalta aloittaa yrittäjyys, kun olisi valmis konsepti ja ketjun tuki. Laitoinkin hakemuksen ketjujohdolle ja jo seuraavana päivänä ketjun perustaja-omistaja Pekko Ruusu oli minuun yhteydessä ja neuvottelut lähtivät etenemään.”, Taru kertoo

”Liikepaikakseni muodostui Turku ketjun etsiessä sinne yrittäjää. Tästä seurasi muutto silloisesta kotikaupungista Lohjalta Turkuun. Muutto oli mieluinen, sillä Turku oli minulle jo entuudestaan tuttu ystävieni asuessa siellä ja tykkään Turun seudusta. Pian aloimmekin Pekon ja ketjun toisen perustaja-omistajan Saija Kotiaho-Ruusun kanssa yhdessä etsimään sopivaa liiketilaa.” , Taru kertoo.

Hyvä liikepaikka löytyi Turun torin läheisyydestä, Eerikinkatu 9:sta. Liikepaikassa tehtiin remonttia rakentaen sitä Underground brändin mukainen. Underground Store Turku avautui 18.10.2023.

”Ketjun tuki on ollut koko ajan läsnä, aina sieltä liikepaikan etsimisestä alkaen ja jatkunut tiiviinä koko ajan. Ketjujohdolta voi aina kysyä apua tarvittaessa, joka on todella tärkeää. Myös muiden kauppiaitten vertaistuki on ollut avainasemassa.”, Taru toteaa.

”Nyt parin kuukauden aukiolon jälkeen voin todeta, että turkulaiset ovat suorastaan kaivanneet tällaista liikettä. Asiakkaat tykkäävät siitä, että pääsee paikan päälle sovittamaan vaatteita ja ostamaan koruja. Kauppa on käynyt hyvin ja juuri käynnissä ollut lävistyskampanja on tuonut uusia asiakkaita. Minulla
on vahva usko tähän, että Underground menestyy täällä.”, Taru toteaa tyytyväisenä.