Uudenlainen yhteistyö tuo Rolls-tuotteet osaksi Bierhaus Kölnin valikoimaa

Bierhaus Köln ja Rolls yhdistivät voimansa lokakuun alussa, kun Helsingin Malmilla sijaitseva olutravintola alkoi tarjoilla Rollsin hampurilaisaterioita. 

Bierhausissa ruokatarjonnan laajentamista oli mietitty jo pidempään. Omistajat tiesivät, että Rolls toimii monenlaisissa paikoissa shop-in-shop -konseptilla.

– Meillä on ollut tässä kyseisessä ravintolassa alikäytössä oleva keittiö ja pohdimme, voisiko tämä todella onnistua. Lopulta tulimme siihen lopputulokseen, että miksipä ei. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, kertoo Bierhausin ketjujohtaja Toni Suonsivu.

Muutamia laitehankintoja myöhemmin Bierhaus Köln oli valmis ottamaan Rollsin herkut listalleen. Myös perehdytys on sujunut mukavasti.

– Rollsilla on todella selkeä videokoulutuskokonaisuus, joka helpottaa konseptin omaksumista. Lisäksi arvostan sitä, että itse ketjun perustajat ovat vastaamassa puhelimeen aina, kun jotain kysyttävää tulee. Avajaisiin saamme myös kouluttajan paikan päälle, Suonsivu toteaa.

Olutravintolan ja hampurilaisketjun yhdistyminen edellyttää uudenlaisia linjauksia

Ei ole aivan tavallista, että pikaruokaravintola ja olutravintola yhdistyvät, joten yhteistyö on vaatinut molemmilta osapuolilta aivan uudenlaisia linjauksia. Bierhausissa Rolls-annokset tarjoillaan esimerkiksi oikeilta lautasilta muovitarjottimien sijaan. Menukin on hieman suppeampi.

– Rolls on myös auttanut meitä visuaalisen puolen kanssa. Rollsin menut eivät olisi sellaisenaan sopineet tähän ravintolaan, joten olemme suunnitelleet yhteistyötä varten paremmin Bierhausin ilmeeseen soveltuvan tyylin myös Rollsille.

Bierhausissa toivotaan, että laajempi ruokatarjonta houkuttelee jatkossa paikalle myös uudenlaista asiakaskuntaa.

– Aiemmin tämä ei ole ollut niin houkutteleva paikka esimerkiksi perheille, mutta nyt alaikäisetkin voivat tulla tänne lounaalle perheen kanssa. Rollsin aterioita saa tilattua myös kotiin Woltin kautta.

Avoimella yrittäjäasenteella syntyy rohkeita kokeiluja

Bierhausissa tiedostetaan, että uusi kokeilu saattaa vaatia vielä kehitystyötä, mutta se ei ketjujohtoa pelota.

– Vasta kokeilun alkaessa saamme tietää, kuinka hommaa oikeasti toimii. Uuden kehittäminen ja kokeilu on kuitenkin kivaa hommaa, ja olen sitä päässyt täällä Bierhausissakin tekemään, olenhan ollut talossa jo 17 vuotta, Suonsivu naurahtaa ja jatkaa:

– Meillä on onneksi todella hyvät lähtökohdat hedelmälliselle yhteistyölle. Olemmehan molemmat reilusti toimivia ja kotimaisia perheyrityksiä. Jos saamme homman toimimaan täällä, mikään ei estä meitä laajentamaan yhteistyötä myös muihin ravintoloihimme.