• Facebook
  • x
  • Linkedin

Vesa Salenius yrityskaupan kautta Scandia Rent -autovuokraamoyrittäjäksi Kuopioon ja Iisalmeen

Siilinjärveläinen Vesa Salenius on toiminut aiemmin pitkään erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Ja toki nyt jo 20 vuotta myös yrittäjänä. ”2000-luvun alussa perustin ensimmäisen yritykseni rakennus- ja kiinteistöalalle. Vuonna 2007 ostin kiinteistöhuoltoalan liiketoiminnan ja tästä alkoikin nopea liiketoimintojen kasvu.”, Salenius kertoo.

Henkilökohtaisten sattumien vuoksi Vesa joutui jättäytymään työelämästä myöhemmin pois ja myymään aiemmat liiketoimintansa. Kuntouduttuaan takaisin työelämään hän jatkoi yritystoimintaa rakennusteollisuuden alihankintaketjuissa mm. ikkuna- ja ovitehtaiden lukuun. Suunnitelma toimialan muutoksesta kypsyi vuosien varrella ja syksyllä 2020 hän huomasi Kuopion edellisen yrittäjän ilmoituksen myytävästä liiketoiminnasta ja sen jälkeen loppu onkin historiaa. Kaupat tehtiin ja vuokraamotoiminta Kuopiossa ja Iisalmessa siirtyi Vesalle.

”Kaupat sujuivat hyvin ja olin todella tyytyväinen alkutilanteeseen. Kaupan mukana siirtyi erittäin pätevä vuokraamon työntekijä Lotta Lunkka, ja näin ollen alku on ollut minulle verrattain helppoa. Alkuun pääseminen olisi ollut monin verroin haastavampaa, jos olisin lähtenyt liikkeelle tyhjästä”, Salenius muistelee. 

Vuokraustoiminta sinänsä ei ole Vesalle uutta, sillä hänen aiempi liiketoimintansa piti sisällään mm. rakennuskoneiden vuokrausta. Asuntojen vuokraustoimintaa hän on päätoimensa ohessa harjoittanut jo 15 vuoden ajan. Vuosien varrella Salenius oli miettinyt erilaisia vuokraukseen liittyviä liiketoimintamalleja, mutta täysin puhtaalta pöydältä hän ei halunnut aloittaa. Siksi tämä eteen tullut liiketoiminnan ostomahdollisuus oli hänelle toimiva ratkaisu.

”Vuokraustoiminta ylipäätään tulee kasvamaan tulevina vuosina. Omistamisen kulttuuri on ollut vahva, mutta se on muuttumassa. Haluan ensin oppia tämän autovuokraamotoiminnan sisällön, ja sen jälkeen kehittää liiketoimintaa alueella. Kasvumahdollisuudet ovat kuitenkin hyvät.”, Salenius toteaa. 

Franchise News 10.8.2021

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta