YRITTÄJÄTARINA: Juho-Matti Pekkala ja Antti Tornberg kasvattavat menestyksekkäästi Pohjois-Suomen Kotimaailma-liiketoimintaa

Juho-Matti Pekkala ja Antti Tornberg ovat viidessä vuodessa kasvattaneet menestyksekkäästi ja vauhdilla Kotimaailma -liiketoimintaansa Pohjois-Suomessa.

Juho-Matti Pekkala ja Antti Tornberg aloittivat Kotimaailma -yrittäjinä Rovaniemellä vuonna 2018 ostettuaan Rovaniemen liiketoiminnan edelliseltä yrittäjältä. Vuonna 2021 yrittäjäkaksikko laajeni Kotimaailma -liiketoimintaansa avaten uuden toimipisteen Ouluun.

Pekkala ja  Tornberg  ovat vetäneet viiden vuoden ajan menestyksekkäästi ja kovalla vauhdilla Rovaniemen ja Oulun toimipisteitä. Lähtötilanteessa he pyörittivät noin parinkymmenen kalustetun asunnon kapasiteettia ja ovat vuosien varrella laajentaneet toimintaansa hurjalla vauhdilla aina lähemmäs 150 asuntoon. Seuraavaksi heidän tavoitteenaan on valloittaa myös tunturikeskuksia.

”Alun perin Kotimaailma-ketjun liiketoimintamalli innosti. Yrityksessä on paljon potentiaalia, joka vie meitä eteenpäin”, Juho-Matti kommentoi.

”Kotimaailma Rovaniemi ja Oulu tarjoavat nyt ja tulevaisuudessa laadukasta majoitusta täysin varustelluissa, kalustetuissa asunnoissa Pohjois-Suomen alueella. On palkitsevaa ratkaista erilaisia asumisen muotoja sekä löytää asiakkaillemme paras mahdollinen asunto siksi aikaa, kun tarve on. Kotimaailman kalustetuissa asunnoissa voi asua kuin kotonaan joko lyhytaikaisesti tai pidempään – aina tarpeen mukaan”, Juho-Matti jatkaa .

”Olemme kehitelleet myös konseptia projektimajoituksen liiketoimintaan ja uutena palveluna huomioimme myös yritysten tarpeet ja heidän henkilökuntansa majoittamisen. Pyrimme liikkumaan yritysten mukana sinne, missä majoitustarve sijaitsee sekä palvelemme ja järjestämme majoituksen yritysasiakkaillemme aina tarpeen mukaan”, Juho-Matti kommentoi.

”On inspiroivaa suunnitella yrityksen laajentumista ja tulevaisuutta Kotimaailma-ketjussa, koska ympärillä on asiantunteva joukko kollegoita keiden kanssa voimme sparrailla, niin Kotimaailman yrittäjäpäivillä kuin yhteisissä kokouksissa”, yrittäjät kertaavat.

Kotimaailma Rovaniemi ja Oulu yhteistyöhön maastohiihtäjä Lauri Lepistön kanssa!

Kotimaailma Rovaniemi ja Oulu ovat sopineet pääyhteistyökumppanuudesta Lauri Lepistön kanssa.” Kuljemme ilolla Laurin matkassa kohti Olympialaisia 2026! Yhteistyömme on osallistavaa ja Lauri Lepistö tulee toimimaan myös osana Kotimaailma Rovaniemen markkinointia ja myyntiä. Yrittäjyydessä ja urheilussa on paljon yhteistä. Molemmissa vaaditaan älytön määrä työntekoa ja itsekuria, tietämättä tullaanko ikinä pääsemään lopputulokseen. Usko päämäärään on kuitenkin niin kova, että se saa jatkamaan yrittämistä”, nyökyttelevät Juho-Matti ja Lauri yhdessä.