YRITTÄJÄTARINA: Kotimaailma – Lahden Vesijärven rannalla

Anu ja Pentti Harju ovat olleet yrittäjinä Kotimaailmassa lähes viisi vuotta eivätkä kadu silloisen paikkakunnanvaihdoksen mukana tuomaa mahdollisuutta lähteä mukaan majoitusalalle. Heidän vahva ammattitaitonsa sekä yrityksen ketjumainen toimintamalli oli tullut tutuksi jo aikaisemmasta työstä, joten se oli selkeä valinta myös uuden yrityksen malliksi.

Anu ja Pentti Harju tekivät pitkän uran aikaisemmin Kouvolassa sekä K-Kenkäkauppiaina että hyvinvointialalla. Paikkakunnan vaihdoksen kaipuu sekä avoin mieli sai heidät asettumaan naapurikaupunkiin Lahteen, mihin haettiin juuri oikeaan aikaan uutta Kotimaailman perustajayrittäjää. Tämä oli tavallaan myös kohtalo, koska heitä oli kiinnostanut majoitusala jo pidempään ja oikeaan aikaan auennut mahdollisuus sai yrittäjät tarttumaan toimeen.

”Lahti on monipuolinen tapahtumakaupunki, missä järjestetään niin kulttuuri- kuin urheilutapahtumia. Lahden Suurmäki ja hyppytornit, Vesijärvi idyllisine satama-alueineen, Kisapuisto, Salpausselän maastot, Messilän laskettelurinteet, kauniit golfkentät, Radiomäki ja -mastot, upea Sibeliustalo ja uusimpana Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva houkuttelevat viihtymään kaupungissa myös pidempiä aikoja. Kotimaailman kalustetut asunnot toimivat kotina tässä kaupungissa niin työmatkailijoille, turisteille kuin pidempiaikaisille tilapäisasunnon tarvitsijoille”, Harjut kertovat.

Kotimaailma Lahden yrittäjille asiakkaiden viihtyvyys on ensiarvoisen tärkeää

”Majoitusalalla kiinnostaa kovasti ihmisläheisyys sekä se, että saamme olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä. On palkitsevaa ratkaista erilaisia asumisen muotoja sekä löytää asiakkaalle apu ja paras mahdollinen koti siksi aikaa, kun hän ei syystä tai toisesta voi asua omassa kodissaan”, Anu summaa. ”Kotimaailman kalustetuissa asunnoissa voi asua kuin kotonaan joko lyhytaikaisesti tai pidempään – aina tarpeen mukaan”, Anu jatkaa.

”Majoittujien positiivinen palaute viihtyisistä asunnoista sekä miellyttävästä ja asiantuntevasta palvelusta lämmittää joka kerta mieltä ja palkitsee tehdystä työstä. Meillä Lahden Kotimaailmassa jokainen päivä on erilainen ja se tuo työhömme mielekkyyttä”, Pentti kommentoi.

”Yrityksemme menestymisen avaimet ovat siinä, että täällä tehdään kaikki asiat asiakkaita kuunnellen sekä niin kuin toivoisimme itsellemme tehtävän. Jos asiakkaan kodissa on vesivahinko ja hän muuttaa väliaikaisesti meidän asuntoomme, niin huolehdimme siitä, että siellä on kaikki mahdollisimman pitkälle niin, kuin hänen omassa kodissaan. Tai joskus jopa paremminkin!”, Anu kertoo.

”Meille on ensiarvoisen tärkeää pitää asiakkaan viihtyvyydestä huolta koko majoituksen ajan, asuntomme pidetään siisteinä ja ajanhenkisinä. Etuna on myös perheyrityksemme koko missä asiakas saa meidät kiinni heti puhelimitse, viestitse tai toimistolta keskustan Vesijärvenkadulta. Hyvät kontaktit mahdollistavat myös apuvoimat läheltä tueksi ruuhka-aikoihin”, Anu ja Pentti kertovat.

Katse tulevaisuuteen ja Kotimaailman kasvuun

”Korona vaikutti majoitusalaan hiljentävästi, mutta meillä on katse tulevassa ja on kasvun aika! Etsimmekin parhaillaan lisää asuntoja laajentaaksemme tarjontaamme vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään. On inspiroivaa lähteä suunnittelemaan tulevaisuutta, koska ympärillä on asiantunteva joukko kollegoita keiden kanssa voimme vaihtaa ajatuksia ja ideoita niin Kotimaailman yrittäjäpäivillä kuin yhteisissä kokouksissa”, Anu ja Pentti päättävät.

”Vapaa-ajalla nautimme matkailusta, ystävien seurasta, golfista ja lenkkeilystä poikamme koiran kanssa”, Harjut kertovat.