Suomalaista superfoodia hyödyntävä ketju Bär Bar avasi ensimmäisen franchisingyrittäjien
vetämän toimipisteensä Tampereelle. Yrittäjinä toimivat Christina Eljaala ja
Duncan McFarlane.
Bär Bar on suomalaiseen superfoodiin keskittyvä smoothie- ja sandwichbaariketju,
joka valmistaa ja myy tuotteita kotimaisista marjoista ja kaurasta.
Ensimmäinen Bär Barin smoothie- ja sandwichbaari avautui Helsingin keskustassa vuonna 2018.
Koronasta huolimatta ketju onnistui kasvattamaan toimipisteidensä myyntiä 25%
edelliseen vuoteen verrattuna. Myös tänä vuonna sama suunta jatkuu ja
kasvuvauhti on jälleen yli 25%.
Ketjun ensimmäiset franchisingyrittäjät aloittivat avaten Bär Barin smoothie- ja
sandwichbaarin Tampereelle huhtikuussa aprillipäivänä. Franchisingyrittäjinä aloittivat Christina
Eljaala ja Duncan McFarlane. Sekä Eljaalalla että McFalanella on
kummallakin aiempaa kokemusta ketjumaisessa ravintolakonseptissa toimimisesta.
Bär Barin toimitusjohtaja Petri Vilpponen kertoo ketjun
ensimmäisen franchisingvetoisen toimipisteen lähteneen hyvin käyntiin. ” Heti
ensimmäisenä toimintakuukautenaan Tampereen toimipiste pääsi pitkän aikavälin
tavoitetasoon.”, Vilpponen iloitsee.
”Haemme vahvaa kasvua ja tavoitteenamme on avata tänä vuonna kahdesta kolmeen uutta
franchisingvetoista toimipistettä. Etsimme aktiivisesti uusia toimipisteitä ja
yrittäjiä Etelä- ja Keski-Suomesta. Tampereen onnistumisen jälkeen on helppo
uskoa tulevien pisteiden menestykseen.”, Vilpponen kertoo.