Suomen ketjujohtajat kokoontuivat taas Franchise News Dayssa  

Kuvissa: Vasemmalla Kotipizzan Nelli Sajakoski, Heidi Stirkkinen ja Petra Keinänen. Oikealla Taplausen Mirko Lännenpää ja Petri Uosukainen, etualalla Franchise Newsin Mikko Laukkanen.

Tiistaina 1.10. Helsingin Musiikkitalo täyttyi iloisista kohtaamisista ja mielenkiintoisista keskusteluista, kun Franchise News Day kokosi jälleen yhteen Suomessa toimivien franchisingketjujen johtajat. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna ketjujen tulevaisuus ja hyvinvointi. 

Miltä näyttää tulevaisuuden hyvinvoiva ketju? 

Ketjujohtajat uppoutuivat yhdessäoloon sekä päivän teemoihin innokkaissa  tunnelmissa. Tämän vuoden Franchise News Dayssa juhlittiin myös alan johtavan, franchisingtoimintaan erikoistuneen asiantuntijayrityksen FranCon Franchise Consultingin 30-vuotista taivalta.

– Oli ihanaa nähdä, miten lämpimästi tapahtuman vieraat tervehtivät ja halailivat toisiaan, bisnestapahtumissa sellaista näkee harvoin. Näki selvästi, että suomalaista ketjuyritystoimintaa kehitetään yhdessä ja avoimesti, ja toisen ketjun johtaja on arvokas kollega eikä pelkkä kilpailija, Franchise Newsin palvelujohtaja Eeva Haimilahti sanoo.

Perttu Pölönen esiintymässä Franchise News Dayssa.

Futuristi Perttu Pölönen esitteli puheenvuorossaan tulevaisuudennäkymiä ja teknologian innovaatioita, jotka vaikuttavat meihin jokaiseen. Hälsa Oy:n lääkäri-coach Lari Karjula taas herätteli keskustelua yrittäjien hyvinvoinnista. Karjulaa haastatteli Ilkka Mustonen. Voit lukea Karjulan Franchise Newsille kirjoittaman asiantuntija-artikkelin täältä!

Kokemuksia ja ajatuksia yrittäjän voimavaroista kuultiin Kasvuyrittäjäpaneelissa, jota luotsasi Kotipizzan toimitusjohtaja Heidi Stirkkinen. Näkökulmaansa valottivat franchisingyrittäjät Miia Makkonen (McDonald’s), Kristiina Horsma (RE/MAX) ja Jani Hietanen (R-kioski). 

Franchisingsektori jatkaa kasvuaan 

Franchise News Dayssa tutustuttiin myös Franchising Barometrin tuoreisiin tuloksiin. Tulokset esitteli Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäki.  

Franchising Barometrin panelistit Mira-Monica Anttila (Taloasema), Janne Vartiainen (Gigantti) ja Juho Poutiainen (Espresso House) pohtivat Vastamäen kanssa franchisingin tulevaisuuden näyttävän hyvin elinvoimaiselta. Niin yrittäjiä kuin työntekijöitä tarvitaan lisää, kun ketjut jatkavat kasvuaan! 

Ketjujen luottopartnerit isännöivät tapahtumaa ansiokkaasti 

Franchise News Dayn partnereina olivat tänä vuonna CapitalBox, Elo, Fennia, GT Musiikkiluvat, Seppo, Staria, Taplause ja Verisure. Voit tutustua partnereihin tarkemmin  partneriuutisesta!
Partnerit esittäytyivät tapahtuman aluksi pitchauskilpailussa. Kisan voittajaksi yleisö äänesti Elon yhteyspäällikkö Niko Lassilan esittämän hissipuheen. Partnerit järjestivät myös Pyöreän pöydän keskusteluja, joissa ketjujohtajat pääsivät pohtimaan tulevaisuuteen varautumista. 

Kuvissa: Vasemmalla Gointon Ilkka Mustonen ja Hälsan Lari Karjula. Oikealla FranConin Henri Laakso sekä Tyytyväisimmät Yrittäjät -kilpailun voittaja Eezyn ketjupäällikkö Saku Tähti.

Tyytyväisimmät Yrittäjät -kisa ratkesi: “Franchisingjohtamisen osaaminen on Suomessa korkealla tasolla” 

Franchise News Day huipentui Tyytyväisimmät Yrittäjät 2024 -kilpailun voittajan julkistukseen. Yrittäjätyytyväisyystutkimuksen toteutti ketjuista riippumaton asiantuntijayritys FranCon Franchise Consulting. 

Vuoden tyytyväisimmät franchisingyrittäjät löytyvät Eezy-ketjusta.
– Onhan tässä ihan mielettömän hyvät fiilikset. Henkilökohtaisesti tämä on varmaan isoimpia tunnustuksia, joita voi ketjupäällikkönä saada. Toimintamme on yrittäjän näkökulmasta kehittynyt viime vuosina siten, että teemme koko ajan enemmän asioita yhdessä ja yhtenä Eezynä, Eezyn ketjupäällikkö Saku Tähti kommentoi. 

Tähti kertoo iloitsevansa siitä, että myös muissa kilpailuun osallistuneissa ketjuissa yrittäjien tyytyväisyys oli mainiolla tasolla. 

– Franchise News Daysta päällimmäisenä mieleen jäi hyvä henki. Näiden tulosten ja käymieni keskustelujen perusteella Suomessa on selkeästi franchisingjohtamisen osaaminen korkealla tasolla, mikä puolestaan toimii vetovoimatekijänä ketjulle kuin ketjulle. 

Franchise News kiittää kaikkia tapahtuman osallistujia. Nähdään taas ensi vuonna! 

Franchise News Day 

  • Franchise News Day on Suomen suurin franchisingketjujen johtajien seminaari- ja verkostoitumistapahtuma. Tapahtuma järjestetään joka vuosi.
  • Franchise News Dayn järjestää Franchise News, joka on franchisingsektoriin keskittyvä uutismedia.