Vappupäivänä Tampereen Lielahden Pancho Villa -ravintola sai uuden yrittäjän, Saila Sainion, jolta löytyy jo 25 vuoden kokemus ravintola-alan tehtävistä.
Valmistuttuaan 18-vuotiaana hotelli-ravintola -ja suurtalousalan koulusta Saila Sainio hakeutui heti töihin ravintola-alan työtehtäviin. Sainio työskenteli ensin tamperelaisessa legendaarisessa yökerhossa Senssissä, ja myöhemmin Liverpool-pubissa. 21-vuotiaana hän otti uuden ravintolan haltuun toimien siellä ravintolapäällikön tehtävissä. Sainio koki ravintola-alan omaksi alakseen, mutta kaipasi yökerhojen yövuorojen sijaan päiväpainotteisempaa työtä. 25-vuotiaana Sainio siirtyikin ruokapuolelle töihin toimien eri ravintoloissa esimiestehtävissä
aina seuraavat 20 vuotta.
Ensin hän toimi ravintolapäällikön tehtävissä ja viimeiset viisi vuotta ravintolan johtajana. Sainio on aina ollut kiinnostunut yrittäjyydestä. Franchisinyrittäjyydestä ja Pancho Villasta hän kiinnostui ystävän
innoittamana.
”Ravintola-alan koen omakseni ja koska yrittäjyys on aina ollut mielessäni, tuntui ravintola-alan yrittäjyys täysin luonnolliselta valinnalta. Franchisingyrittäjyys puolestaan tuntui turvalliselta tavalta lähteä yrittäjäksi”, Sainio kertoo.
”Kun mahdollisuus lähteä Pancho Villa -yrittäjäksi Tampereen Lielahden Pancho Villaan tuli, en epäröinyt. Pancho Villan konsepti on hyvin kehitelty, tuotekehitys erinomainen, ruoka ensiluokkaista sekä ammattilaiset taustalla tekemässä ja tukemassa. Päätöstäni vahvisti myös se, että tamperelaisena oli Lielahden seutu jo hyvin tuttu, myös asiakkaan näkökulmasta”, Sainio jatkaa.
Sainio iloitsee Pancho Villa -yrittäjyydestään.
”Pancho Villassa kaikki toimii. Taustalla on ketjun tuki ja muiden Pancho Villa -yrittäjien vertaistuki. En voi myös kylliksi korostaa mahtavaa henkilökuntaani, jotka antavat kukin oman panoksensa tekemiseen”, Sainio kertoo tyytyväisenä.