Uusi laajan palvelun R-kioski Järvenpään rautatieasemalle – yrittäjänä Jukka Vuollo

20.12.2023 avautui Järvenpään rautatieasemalle kauan odotettu R-kioski, josta saa niin matkaliput kuin syötävää ja juotavaakin. Uuden Ärrän yrittäjänä toimii Järvenpään keskustan sekä Tuusulan Jokelan ja Hyrylän R-kioskeista tuttu kauppias Jukka Vuollo. Järvenpään rautatieaseman palvelupiste sulkeutui vuosi sitten syksyllä, ja siitä asti asemalle on kaivattu paikkaa, josta voisi lippujen lisäksi ostaa syötävää ja herkkuja.

Järvenpään keskustan, R-kioski -kauppias Jukka Vuollo kertoo, että heiltä on Yhteiskouluntien kioskissa jo monta kertaa kysytty, että eikö Ärrä sopisi hyvin asemalle.Vuollo on tuttu järvenpääläisille, sillä hän on ollut aiemmin Ärrällä myyjänä ja nyt vajaan vuoden kauppiaana Järvenpään keskustan Yhteiskouluntiellä. Järvenpään lisäksi hän on kauppiaana Tuusulan Jokelan ja Hyrylän R-kioskeilla.R-kioskit sijoittuvat usein juuri asemille ja reiteille, joissa ihmiset liikkuvat. Aluepäällikkö Antti Toroska toteaa, että Järvenpään asema on vilkas alue, joten kauppapaikka kiinnosti R-kioskia.

”Haluamme uudella kioskilla myös vastata paikallisten asukkaiden toiveeseen”, Toroska tiivistää.”Kun aloimme keskustella mahdollisuudesta avata R-kioski asemalle, niin olin heti täysillä mukana. Päätökset tehtiin nopeasti ja kioskin suunnittelussa ja avaamisessa on toimittu vauhdilla”, Vuollo kertoo innoissaan

.20.12.2023 asiakkaiden toive toteutui, kun Järvenpään asemalle avautui laajan palvelun R-kioski. Uuden kioskin palvelut on suunnattu juna- ja bussimatkustajille. Tarjolla on runsas valikoima syötävää ja juotavaa, aamupalakokonaisuuksia ja välipaloja. Vastaavasti töistä palaaville on tarjolla mukaan otettavia aterioita. Kioskilla on myös VR:n ja HSL:n lipunmyynti.

”Aseman R-kioski eroaa Yhteiskouluntien kioskista ruokaisammalla valikoimallaan. Aamupala on meillä vahvasti esillä. Haluamme tarjota mahdollisuuden napata syötävää mukaan, jos aamupala on jäänyt lähtökiireessä väliin. Kahvia on tarjolla kolmea erilaista ja kaakaoautomaattikin on tulossa. Meillä on myös turbouuni, joten paninit ja taquito-rullat saadaan paistettua juuri oikeanlaisiksi”, Vuollo luettelee.

Asemalla on tehty remonttia uutta kioskia varten, ja nyt kaikki alkaa olla valmiina keskiviikon 20. joulukuuta aloitusta varten. Kioskin ovet avautuvat perinteisen asemarakennuksen odotusaulaan ja kioskin eteen tulee myös muutama pöytä asiakkaiden käyttöön. Kioskissa on muun muassa itsepalvelukassa, jotta asiointi sujuu tarvittaessa nopeasti myös ruuhkaisina aikoina.