YRITTÄJÄTARINA: Kotimaailma-yrittäjät Petri ja Mervi Mäkelä loikkasivat IT- ja koulutusmaailmasta majoitusalalle.

Sujuva loikka IT- ja koulutusmaailmasta majoitusalalle tapahtui vuonna 2017, kun Petri ja Mervi Mäkelä aloittivat oman Kotimaailman pyörittämisen Turussa.

”Kotimaailma -ketju haki aikoinaan uutta yrittäjää Turkuun Facebookin kautta ja se herätti mielenkiintomme ja ala tuntui heti kiinnostavalta. Olimme molemmat toimineet jo pitkään yrittäjinä, joka sai meidät uskaltamaan tarttua uuteen tilaisuuteen majoitusyrittäjinä. Yrityskaupat silloisen yrittäjän kanssa syntyivät nopeasti. Kotimaailman liiketoimintamalli vaikutti erittäin lupaavalta ja yrityksessä tuntui olevan paljon potentiaalia, ja nämä asiat innostavat meitä edelleen eteenpäin”, Turun Kotimaailma -yrittäjät Mervi ja Petri Mäkelä taustoittavat.

”Franchinsingyrittäjyyttä on kovin monenlaista, mutta Kotimaailmassa saamme sopivasti päättää itse asioista, mutta takana on Kotimaailma ketjun vahva tuki. Filosofiamme on, että pyrimme ajattelemaan niin kuin asiakkaat. Millaiseen asuntoon itse haluaisimme majoittua? Mitkä asiat meille olisivat tärkeitä majoittumisessa? Asuntojen siisteys ja hyvä asiakaspalvelu nousevat palvelukonseptissamme korkealle. Koemme myös, että kun toimintaa hoitaa yrittäjät itse, on helpompi säilyttää palvelun taso ja saada välitön palaute suoraan asiakkaalta”, Mervi ja Petri summaavat.

Mäkelän pariskunnan Kotimaailma Turku tarjoaa laadukasta majoitusta niin Turussa, Raisiossa kuin luonnonkauniissa Naantalissakin. Huoneistot ovat aina täysin varusteltuja ja viihtyisästi kalustettuja. ”Nautimme siitä, että asiakas tuntee olonsa tervetulleeksi jokaiseen Turun alueen kodikkaaseen ja laadukkaasti varusteltuun asuntoon. Oli kyseessä sitten työprojekti, urakkatyö tai muu sijaisasunnon tarve”,
Mäkelät sanovat.

”Toimimme tällä hetkellä Turussa kahdestaan, mutta olemme aikaisemmin palkanneet myös henkilökuntaa avuksemme ja pyrimme siihen myös tulevaisuudessa. On mahtavaa, kun voi antaa sopivasti vastuuta sekä vapautta työn tekemisestä myös muille. Tällä hetkellä olemme avioparina hyvä tiimi, ja meillä kummallakin on omia työtehtäviä, mutta vastuu yrityksestä kannetaan yhdessä. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on kasvattaa toimintaa ja olemmekin keväällä muuttaneet uusiin toimivimpiin tiloihin Turun Rauhankadulle”, yrittäjäpariskunta kertoo.