Kultapalat -ketjussa uutena yrittäjänä aloittanut Emmi Orrainen

Kultapalat-ketjun perhepäivähoitajat tuottavat varhaiskasvatusta omissa kodeissaan. Ketju on vahvistunut uudella yrittäjällä Emmi Orraisen aloitettua uutena Kultapalat -yrittäjänä Porvoossa, Haikkoon alueella.

Kultapalat-ketjussa on kaikkiaan yli 20 perhepäivähoitajaa. Emmi Orraisen aloitettua uutena Kultapalat-yrittäjänä toimii Porvoon alueella nyt viisi yrittäjää.

Orrainen on koulutukseltaan lähihoitaja. Opinnoissaan hän erikoistui lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen. Ennen Kultapalat-yrittäjyyttä Orrainen työskenteli monen vuoden ajan päiväkodissa, vuoden verran koulussa koulunkäynnin ohjaajana ja iltapäiväkerhon vetäjänä.

Jo lapsena Orrainen haaveli lastenhoitajan työstä. ”Pienenä ajattelin, että minusta tulee lastenhoitaja tai opettaja. Lastenhoitaja minusta sitten tuli!”, Orrainen kertoo.

Lastenhoitajan työ on Orraiselle mieluista, mutta oman lapsen saatuaan hän ei halunnut enää palata päiväkotiin, koska ei kokenut siellä pystyvänsä toteuttamaan niin laadukasta varhaiskasvatusta kuin olisin halunnut. ”Perhepäivähoitajaksi ryhtyminen tuntui oikealta ratkaisulta ja oikea se olikin! Lisäksi halusin myös pitää oman lapsen kotona kanssani ”, Orrainen kertoo tunnelmiaan aloitettuaan Kultapalat-yrittäjänä.

”Katson tärkeänä varhaiskasvatuksessa pienen ryhmäkoon, joka mahdollistaa hyvän yhteyden hoitajan ja lasten välille. Voin antaa lapsille aitoa läsnäoloa, jossa jokainen lapsi tulee huomioiduksi yksilönä. Tiivis yhteistyö perheiden kanssa on myös tärkeää ja että pystyn ottamaan kaikkien tarpeet huomioon ja saamme siten yhdessä suunniteltua arjesta mahdollisimman sujuvaa. On hienoa, miten vanhemmat näkevät, mitä annan tälle työlle ja miten hyvin lapset viihtyvät!”, Orrainen kertoo.

”Onnellisimmillani olen, kun lapset tulevat hoitoon iloisesti halaten ja valmiina uuden päivän seikkailuihin! Nautin työstäni, tykkään touhuta lasten kanssa ja on kunnia olla osana heidän kasvatustaan. Rakastan seurata lasten intoa, onnistumisia ja kehitystä!” Orrainen toteaa tyytyväisenä.

”Kultapalat-timanttitiimissä parasta on kaikki se tuki mitä saa. Tässä muuten hyvin itsenäisesti tehtävässä työssä ei koe olevansa yksin, kun tietää, että on tiimi taustalla, johon tukeutua tarvittaessa”, tyytyväinen Kultapalat-yrittäjät toteaa.