• Facebook
  • x
  • Linkedin

R-kioskin urheilijatuki vauhdittaa triathlonisti Liina Nuoranteen arvokisamatkoja

Turkulainen 18-vuotias triathlonisti Liina Nuoranne on uusin jäsen R-kioskin kymmenen urheilijan ohjelmassa. Ärrä tekee hyvää urheilussa -ohjelmasta Nuoranne on saanut uutta voimaa harjoitteluun sekä kesän paralympialaisiin ja MM-kisoihin. Taloudellinen tuki tekee mahdolliseksi osallistumisen kansainvälisiin kisoihin.

R-kioski -ketjun Ärrä tekee hyvää urheilussa -ohjelmassa alkoi neljäs vuosi. Tukisumma on noussut vuosien aikana 50 000 euroon. Tallissa on kymmenen urheilijaa, joiden uraa ja harjoittelua R-kioski haluaa tukea. Liina Nuoranne on uusin jäsen R-kioskin kymmenen urheilijan ohjelmassa.

Nuoranteella on edessä kiireinen kevät, johon kuluvat urheilulukion ylioppilaskirjoitukset treenien ohessa. Huhtikuun lopulla alkaa kesän kilpailuihin valmistautuminen. Ensimmäiset kisat ovat joko Japani World Para Series tai Uzbekistanin maailmancup.

”Päätavoite on osallistua Pariisin paralympialaisiin elokuussa ranking-pisteiden avulla. Syksyllä on sitten vielä MM-kisat Malagassa. Tämä vuosi on täynnä isoja tavoitteita. Niiden saavuttaminen on haasteellista, mutta mahdollista”, Nuoranne kertoo.


Määrätietoista treeniä

Nuoranne on treenannut viitisen vuotta triathlonia tosissaan, ja nyt 18-vuotiaana hänellä on mahdollisuus osallistua kansainvälisiin arvokisoihin. Suomessa paratriathlonisteja on vain muutama, ja Nuorannetta pidetään nousevana tähtenä koko lajissa Suomessa, myös vammattomat mukaan lukien.

Triathlonissa Nuorannetta viehättävät lajin pitkät suoritukset ja kestävyys. Vahvimmillaan hän on pyöräilyosuuksissa, koska pyöräily on vähinten teknistä, ja siinä toispuoleinen halvaus eli hemiplegia vaikuttaa vähiten.

”Triathlonissa pitää harjoitella paljon ja tykkään siitä. Treenaan kaksi kertaa päivässä, ja viikossa on yksi lepopäivä. Nyt alkuvuodesta on meneillään peruskestävyysharjoittelu. Siirrymme vähitellen tehotreeniin, joten kevättä kohden harjoittelu tulee kovemmaksi”, Nuoranne kertoo.

Nuoranteen vamma on tullut kuusivuotiaana sairastetusta aivoinfarktista. Hemiplegian takia hänen oikea jalkansa ja kätensä ovat vasenta puolta heikompia. Tämä vaikuttaa uinnissa kauhomiseen ja juoksussa sekä pyöräilyssä symmetriaan. Juoksussa Nuoranne käyttää nilkkatukea, mutta hän ei tarvitse muita apuvälineitä.


Kohti kansainvälisiä arvokisoja

R-kioskin Ärrä tekee hyvää urheilussa -ohjelman tuki auttaa kansainvälisten arvokisojen matkakustannuksissa. Tuen avulla Nuoranne voi nyt osallistua neljään esikisaan, kun pisteet lasketaan kolmesta. Neljäs kisa tuo suorittamiseen joustoa, koska lisäkilpailussa on mahdollisuus parantaa tuloksia.

R-kioski on Nuoranteen isoin tukija, ja avustuksella on keskeinen merkitys kisamatkojen toteutumisessa. Nuoranteella on lisäksi yksittäisiä tukijoita sekä välineisiin liittyviä sponsorisopimuksia.


Kymmenen urheilijan Ärrä-talli

Tallissa on kymmenen urheilijaa, joiden uraa ja harjoittelua R-kioski haluaa tukea.

Ärrän urheilijatiimissä ovat mukana:

kolmiloikkaaja Veikko Nugraha Helsingistä,

pöytätennispelaaja Aino Tapola Helsingistä,

sulkapalloilija Nella Nyqvist Helsingistä,

moukarinheittäjä Satu Lehtonen Lahdesta,

vapaaottelija Olli Santalahti Turusta,

rallikuski Toni Herranen Jyväskylästä,

mäkihyppääjä Antti Aalto Kuopiosta,

maastohiihtäjä Katri Lylynperä Vuokatista,


skeittaaja Taneli Eriksson Vantaalta sekä

uutena jäsenenä ryhmässä vuoden 2024 alusta alkaen triathlonisti Liina Nuoranne Turusta


Franchise News 13.2.2024

Auktorisoidut yhteistyökumppanit

Katso uutisarkisto tästä

 
 
Franchise News - ajankohtaiset uutiset franchisingsektorilta