Taitaja 2024 -kisassa teemana franchising

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu, joka toimii ammatillisen koulutuksen näyteikkunana.

Taitaja-tapahtumassa vieraili yli 50 000 ihmistä

Taitaja-kilpailussa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Ensimmäinen Taitaja-kilpailu on järjestetty vuonna 1988.

Tämän vuoden tapahtuma, Taitaja2024, järjestettiin Kuopiossa 20.–23.5.2024. Tapahtuma oli avoin myös yleisölle, ja se keräsi noin 50 000 kävijää. Tapahtuman päävastuullinen toimija oli Savon ammattiopisto.

Franchising teemana yrittäjyyden kilpailulajissa

Taitaja 2024 -tapahtumassa nähtiin yhteensä 50 kilpailulajia. Tapahtuman keskeiset teemat ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen.

Yhtenä kilpailulajeista oli yrittäjyys, jossa teemana oli ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa franchising. Kilpailutehtävän casena oli Kotipizza, jonka liiketoimintamallia kilpailijat pareittain analysoivat ja kehittelivät uusilla palvelu- ja tuoteideoillaan.

Taitaja-kilpailusta positiivista tunnettuutta brändille

Kisa huipentui finaaliin, jossa kilpailijat esittelivät tuomaristolle ideansa. Tuomariston jäseninä olivat myyntipäällikkö Samu Sinisalo Kotipizzasta, yrittäjyysaineen opettaja Sirpa Muiniekka Savon Ammattiopistosta sekä franchisingasiantuntija Henri Laakso FranCon Groupista. Kilpailun voitti Pizza Crunch -ideallaan pari Aada Rantanen ja Mi Lamberg SASKYsta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että lähdimme mukaan tapahtumaan. Se antoi brändillemme laajasti positiivista tunnettuutta uudella tavalla nuorten – kenties jopa tulevien Kotipizza-yrittäjien – keskuudessa”, toteaa Kotipizzan myyntipäällikkö Samu Sinisalo.

Ensi vuonna Taitaja-kisa järjestetään Turussa.