Kotona Asuen Seniorihoivan Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja käynnistyi jo 11. kerran

Kotona Asuen Seniorihoiva -ketjun perinteinen Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyi. Lahjoituksia voi tehdä 16.11.–17.12.2020 välisenä aikana kukkakaupan lisäksi tänä vuonna myös verkossa.
Kotona Asuen Seniorihoivan vuodesta 2010 lähtien järjestämä Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja on käynnissä välillä 16.11.–17.12.2020. Kampanjassa kuka tahansa voi tuoda kukkalahjoituksella jouluiloa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen alueen yksinäisille vanhuksille. Edellisten lisäksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa ovat mukana myös
Kotkan ja Oulun seutu uusien yrittäjien vetämänä.Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa valitsemalla mieleisensä kukan yhteistyöhön osallistuvasta liikkeestä. Kukkakaupassa asioimisen lisäksi lahjoituksia voi tehdä myös verkossa. Suorat linkit kukkakauppojen verkkosivuille löytyvät Kotona Asuen Seniorihoivan verkkosivuilta.Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Olli Houttu korostaa, että tänä poikkeuksellisena vuonna yksinäisten vanhusten muistaminen on erityisen tärkeää. ”Korona-aika on pienentänyt ikäihmisten sosiaalisia verkostoja ja vahvistanut tunnetta yksinäisyydestä. Joulusta on vaarassa tulla aiempaa useammille yksinäinen juhla, vain tavallinen päivä muiden joukossa. Pienikin ele voi antaa tunteen välittämisestä ja arvostuksesta”, Houttu sanoo.“Viime vuonna yli 8000 ikäihmistä sai kukkalahjoituksen kampanjamme kautta. Kukkien vastaanottajilta saamamme palaute on vuosien mittaan ollut koskettavaa ja kiittävää. Joulukukka tuntemattomalta on monelle vanhukselle joulun tähtihetki ja harvinainen kontakti toiseen ihmiseen”, Houttu jatkaa.Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa yksinäisiä vanhuksia. Kukkia myyvät useimpien kauppakeskusten kukkakaupat, pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun Stockmann-tavaratalot, Tampereen Sokos ja Prisma sekä lukuisat yksittäiset kukkaliikkeet. Kukat toimitetaan vastaanottajille joulunalusviikolla.