Suomenojan McDonald’s-ravintola ja Espoon kaupungin vammaispalvelut tekevät tiivistä yhteistyötä osatyökykyisten työllistämiseksi

Suomenojan McDonald’s-ravintola on tehnyt yli kahden vuoden ajan yhteistyötä Espoon kaupungin vammaispalveluiden kanssa tarjoamalla osatyökykyisille mahdollisuuden työskentelyyn erilaisissa työtehtävissä.
McDonald’s-yrittäjä Tomi Hurmeen organisaatiossa on ollut aina tärkeää tarjota erityisryhmille mahdollisuus tehdä töitä ja olla osa työyhteisöä. Hurmeen pääkaupunkiseudulla sijaitsevat ravintolat ovat tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan Tuusulan ja Keravan vammaispalveluiden kanssa.Espoon Suomenojan McDonald’s-ravintolan avauksen jälkeen vuonna 2019 alkoi yhteistyö myös Espoon kaupungin vammaispalveluiden kanssa.”Otimme ravintolan avausvaiheessa yhteyttä Espoon kaupungin työhönvalmentajiin ja saimme nopeasti sovittua erilaisista yhteistyötavoista. Ensimmäinen osatyökyinen aloitti ravintolassa tuetussa työtoiminnassa jo seuraavalla viikolla”, Suomenojan McDonald’s-ravintolan kenttäpäällikkö Jerry Airikka kertoo.Reilun kahden vuoden aikana Suomenojan ravintolaan on palkattu yhteensä neljä erityisnuorta palkkatöihin palkkatuella. Palkkatyössä oleville osatyökykyisille on valittu heidän osaamistasoaan vastaavia normaaleja työtehtäviä.”Yhteistyö Suomenojan ravintolan kanssa on ollut helppoa ja sujuvaa. Erityisnuoret ovat saaneet itselleen sopivan toimenkuvan ja heille sopivat, riittävän haasteelliset työtehtävät. Asiakkaani kertovat, että heidät on otettu hyvin osaksi työyhteisöä ja he viihtyvät ravintolassa loistavasti”, Espoon kaupungin työhönvalmentaja Eija Tikander toteaa tyytyväisenä.Suomenojan ravintola tekee yhteistyötä myös Riilahden ja Kuninkaantien toimintakeskuksien liikkuvien ryhmien kanssa. Essi Lahtisen, Sanna Tarkkosen ja Kaisa Ketosen ohjaamat ryhmät käyvät säännöllisesti Suomenojan ja Tammiston ravintoloissa keräämässä roskia ravintoloiden pihoilta ja lähiympäristöistä.”Asiakkaillemme on tärkeää harjoitella itsenäisiä työtaitoja sekä olla osa oikeaa työyhteisöä. Harjoittelemme samalla liikkumista julkisilla kulkuvälineillä ja sosiaalisia taitoja”, Sanna Tarkkonen kertoo.”Oikeus tehdä töitä yhdenvertaisesti muiden kanssa on organisaatiomme kantava ajatus. Olemme pyrkineet luomaan avoimen työyhteisön, johon myös osatyökykyisten on helppo tulla osalliseksi”, McDonald’s-yrittäjä Hurme toteaa.Suomenojan McDonald’s palkitsi Kuninkaantien ja Riilahden toimintakeskusten asiakkaat hyvin toimineesta yhteistyöstä lahjoittamalla heille kuusi tablettia. Tabletit lahjoitettiin toimintakeskuksen asiakkaille 26.10.2021 tilaisuudessa Suomenojan McDonald’s-ravintolassa.